Silnice z Horek u Staré Paky do Studence bude uzavřená až do konce června

Od rána je uzavřená silnice z Horek u Staré Paky do Studence. Opravy budou trvat až do konce června.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Objízdných tras je hned několik. Osobní auta musí na Horkách u Staré Paky odbočit směrem na Nedaříž a objížďka je dovede do poloviny Studence.

Auta nad 3,5 tuny pak musí pokračovat dále na Hostinné a Kunčice nad Labem. Existují ale i výjimky, takže i na objížďce přes Nedaříž mohou řidiči potkat linkové autobusy, nebo nákladní auta s povolenkou.

To při uzavírce v loňském roce způsobovalo řadu potíží, podle policie a samospráv, které povolenku vydávají ale jiné řešení není možné. Je potřeba zajistit zásobování i průjezd pro linkové autobusy.

Při objížďce přes Hostinné je cesta z Horek u Staré Paky do Vrchlabí o 16 km delší a tomu odpovídá také zpoždění, které může dosahovat až 20 minut.

Na objížďce pro osobní auta to záleží právě na aktuální situaci. Pokud se na trase potkají dvě nákladní auta, nebo nákladní auto s autobusem, pak se často doprava na několik minut zastaví úplně.

Pokud je provoz plynulý, tak by zdržení nemělo přesáhnout 10 minut. Ještě připomenu, že objížďka přes Nedaříž vede po silnici třetí třídy, ta je velice úzká, na trase jsou zatáčky a navíc je silnice místy hodně poškozená. Takže je určitě potřeba jet opatrně a se zdržením počítat.


Zvětšit mapu

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme