Brněnský krajský soud projednává brutální loupež na Prostějovsku

Krajský soud v Brně dnes začal projednávat jednu z nejbrutálnějších loupeží v Olomouckém kraji. Loni v únoru při ní trojice mužů napadla automatickými zbraněmi a granátem vůz bezpečnostní agentury. Odnesli si více než třiatřicet milionů korun. Polici se zatím podařilo zadržet pouze jednoho z nich.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bakalár (vzadu vpravo) v doprovodu vězeňské stráže

Bakalár (vzadu vpravo) v doprovodu vězeňské stráže | Zdroj: ČTK

Obžalovaný Ján Bakalár se k případu odmítnul vyjádřit a nezúčastní se ani dalších líčení. Hlavním důkazem jsou podle státní zástupkyně Ludmily Doležalové vzorky DNA.

„Na místě činu byly zajištěny krevní stopy, jeden z pachatelů se zranil, byly porovnány se vzorkem v policejní databázi a zjištěná totožnost s obžalovaným,“ prozradila Doležalová.

Právě tento důkaz ale podle Bakalárova obhájce Lukáše Vymětala není tak přesvědčivý. „Myslím si, že některé věci budou ještě podrobeny v rámci obhajoby nové vlně návrhů, které budeme přednášet soudu,“ vysvětloval.

Jánu Bakalárovi hrozí trest až dvaceti let za mřížemi nebo výjimečný trest.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme