Kanonýr Lafata poslal dvěma góly Spartu do semifinále fotbalového poháru

Fotbalisté Sparty díky dvěma gólům kapitána Davida Lafaty porazili v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty na Letné Duklu 2:0 a i přes prohru 1:2 z prvního duelu postoupili do semifinále. V něm se utkají buď s Mladou Boleslaví, nebo Jabloncem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta postoupila přes Duklu do pohárového semifinále díky trefám Davida Lafaty

Sparta postoupila přes Duklu do pohárového semifinále díky trefám Davida Lafaty | Zdroj: ČTK

Sparťanský kouč Vítězslav Lavička poslal oproti úvodnímu duelu na Julisce v takřka nejsilnější možné sestavě. Místo Vaclíka dostal v brance šanci Čech, v obranné čtveřici nahradil Holka Švejdík a místo Váchy v záloze nastoupil Mareček.

Jako první ale zahrozila po šesti minutách Dukla. Pospěch utekl stoperu Brabcovi, ale samostatný únik hostujícího útočníka zlikvidoval brankář Čech.

O osudu utkání se rozhodlo během sedmi minut v závěru prvního poločasu, kdy Sparta díky dvěma gólům Lafaty využila svou převahu. Nejprve se nejlepší ligový střelec trefil v 34. minutě po rohu hlavou, o sedm minut později se prosadil po rychlé akci Krejčího.

Po změně stran byla zase nebezpečnější Dukla, která měla šance na to, aby zápas poslala do penaltového rozstřelu. V 71. minutě prošel centr Matěje Hanouska až na malé vápno k Bergerovi, který ale míč netrefil.

O pár minut později mohl skórovat i Marek Hanousek, ale jeho střelu vyrazil gólman Čech. Sparta se ve druhé půli skoro nedostala do hry, i tak si semifinále poháru zahraje potřetí za sebou.

Čtvrtfinále fotbalového Poháru České pošty - odveta:

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 34. a 41. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Urban, Štěrba. ŽK: Matějovský, Konaté - Pospěch. Diváci: 2797. První zápas: 1:2, postoupila Sparta.
Sparta: Čech - Kadeřábek, Brabec, Švejdík, Costa - Dočkal, Mareček, Matějovský (65. Vacek), Hušbauer (73. Konaté), Krejčí (89. Juliš) - Lafata. Trenér: Lavička.
Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Matěj Hanousek - Koval, Hlinka (72. Černý), Marek Hanousek (83. Ouedraogo) - Mareš (87. Marek), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme