Čeští tenisté ve čtyhře s Japonskem nezaváhali, postupují do semifinále Davis Cupu

Čeští tenisté už potřetí v řadě nebudou chybět v semifinále Davis Cupu. Po stoprocentní úspěšnosti v pátečních dvouhrách pár Rosol-Štěpánek bodoval nad domácím Japonskem i v sobotním deblu. Úřadující vítězově soutěže vyhráli ve třech setech, a to pokaždé v poměru 6:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi mohou slavit. Porazili Japonsko a postoupili do semifinále Davis Cupu

Češi mohou slavit. Porazili Japonsko a postoupili do semifinále Davis Cupu | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že tohle vítězství je určitě důležité, protože stále zůstáváme ve hře o třetí vyhranou mísu,“ řekl nehrající kapitán Jaroslav Navrátil Radiožurnálu.

Češi do Tokia přiletěli bez tradičního lídra Tomáše Berdycha. I přes nepřítomnost 5. hráče světového žebříčku si s Japonci, kteří se museli obejít bez Keie Nišikoriho, poradili v nejmenším možném počtu zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán Jaroslav Navrátil doufá v účast Tomáše Berdycha

„Jsem rád, že i když Tomáš (Berdych) nemohl, tak Radek chtěl hrát a byl lídrem týmu. Fantasticky se mu přizpůsobil Lukáš a jsem na oba hráče pyšný, jak zápas zvládli,“ doplnil Navrátil.

Čeští tenisté spolu daviscupovou čtyřhru ještě nikdy nehráli a na jejich souhře to šlo zpočátku vidět. Proti na síti jistým Japoncům se nedařilo zejména Rosolovi, právě on se ale s přibývajícím časem dostal do rytmu, předvedl sérii několika výborných úderů a nakonec v desáté hře 1. sady proměnil pátý setbol českého týmu.

Ve druhé sadě se Čechům podařilo otočit skóre z 1:3 na 4:3. Za stavu 5:4 pro úřadující daviscupové šampiony pak domácí tenisté chybovali několikrát na síti, Ito přišel o servis a Rosol se Štěpánkem si mohli sednout na lavičku s dalším setem v kapse.

Byla by ztráta, kdyby Tomáš nehrál, vzkazuje Štěpánek po postupu v Davis Cupu

Číst článek

Byť domácí dvojici po většinu utkání táhl jednadvacetiletý Učijama, v koncovce třetího setu se tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila dopracoval k mečbolu právě při jeho podání. Následnou divokou výměnu a taky celý duel pak před zraky japonského císaře Akihita zakončil Rosol.

Čeští tenisté vyhráli už pojedenácté za sebou, čím vyrovnali třetí nejdelší vítěznou sérii v historii Davis Cupu. Na druhou reprezentaci Alžírska ztrácejí tři výhry, na první Američany šest.

V semifinále se Češi utkají s vítězem duelu mezi Německem a Francií, po dvouhrách vedou Němci 2:0 na zápasy.

„Raději bych si přál Německo, mají kvalitní tým, ale je to blíž k nám a víc lidí nás přijede podpořit. Ale asi vyhraje Francie 3:2,“ doplnil Lukáš Rosol.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru v Tokiu (Ariake Coliseum, tvrdý povrch):

Japonsko - ČR 0:3 po čtyřhře

Ito, Učijama - Štěpánek, Rosol 4:6, 4:6, 4:6.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme