Tři body slaví Sparta, Jihlava a Olomouc, Znojmo remizovalo s Brnem

Fotbalisté Sparty zvládli utkání na hřišti Slovácka a odskočili Plzni opět na rozdíl osmi bodů. Jihlava se po vítězství nad Mladou Boleslaví definitivně odpoutala z pásma sestupu, v boji o záchranu si výrazně polepšila Olomouc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí slaví první gól v síti Liberce

Ladislav Krejčí slaví první gól v síti Liberce | Zdroj: ČTK

Vítězství Sparty zařídil po hodině hry záložník Krejčí, který křížnou střelou překonal gólmana Heču. Sparta mohla skórovat už v prvním poločase, ale Lafata ani Dočkal nemířili přesně.

Na začátku druhého poločasu opět zklamal v koncovce Lafata a po něm nemířil z bezprostřední blízkosti do černého ani Krejčí, ovšem ten vzápětí svoji chybu napravil. Slovácko mohlo v závěru vyrovnat Valentou, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

Za dvacet minut tři červené a dva góly

V utkání Znojma s Brnem se vše podstatné odehrálo až v poslední dvacetiminutovce. Nejdříve dostal brněnský obránce Košťál červenou kartu a z následného přímého kopu vymetl pravou šibenici znojemský Zeba.

Při oslavě gólu si znojemský fotbalista sundal dres, za což viděl žlutou kartu. O pět minut později po zbytečném faulu mu rozhodčí Královec ukázal žlutý kartonek podruhé a tím pro něj utkání skončilo.

Čtyři minuty před koncem zápasu musel předčasně pod sprchy druhý znojemský hráč. Tentokrát za faul na Markoviče dostal červenou kartu Hnaníček. Vzápětí se Markovič prosadil i střelecky, když tečoval střílený centr Zavadila a vyrovnal na konečných 1:1.

Jihlava poskočila do klidného středu, polepšila si i Olomouc

V Jihlavě se o první změnu skóre postaral Jungr, ale chvíli předtím mohl vstřelit branku boleslavský Štohanzl a na druhé straně Vaculík po přihrávce Harby. Stejný hráč chvíli po brance Jungra netrefil z jasné pozice branku.

Na začátku druhého poločasu už se Harba prosadil, když zužitkoval ideální přihrávku Jungra a přehodil brankáře Diviše. Mladá Boleslav odpověděla v 61. minutě gólem Koreše, ale to bylo z její strany vše. Jihlava se tak definitivně odpoutala od týmů bojujících o záchranu a posunula se v tabulce už na osmé místo.

V Olomouci se hrál duel, ve kterém šlo oběma týmům, domácím i hráčům Bohemians, o záchranu. V prvním poločase bylo šancí poskromnu. V dresu Sigmy byl blízko gólu Nepožitek, na druhé straně nebyl daleko od vlastního gólu Dreksa, jehož teč vykopl na brankové čáře brankář Zlámal.

Do vedení se domácí dostali po osmi minutách druhé půle po individuální akci Pospíšila. Druhý gól si do vlastní sítě vstřelil obránce Bohemians Krch, když nešťastně tečoval centr Varadiho.

V závěru vsadili Bohemians vše na útok a byli odměněni gólem Hory, ale víc už nestačili. Zůstávají tak na předposledním, sestupovém místě se ztrátou tří bodů na pražskou Slavii.

Šestý zápas bez vítězství a šance Dukly na evropské poháry vzaly za své

Číst článek

23. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 59. Krejčí. Rozhodčí: Jech - Paták, Peřina. ŽK: Diviš - Holek, Costa. Diváci: 7127.
Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, Rada, Šimko (85. Trávník) - Šumulikoski, Valenta - Diviš, Petr, Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa - Dočkal (90.+2 Brabec), Hušbauer (80. Přikryl), Vácha, Mareček, Krejčí (89. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.

1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 71. Zeba - 88. Zavadil. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž - Houdek. ŽK: R. Buchta, Hnaníček, Zeba - Keresteš, Zavadil. ČK: 76. Zeba, 86. Hnaníček - 70. Košťál. Diváci: 2753.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Hnaníček, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, R. Buchta, Lacko, Crnkič (89. Jonov) - Diarrassouba (70. Zeba), Vašíček (58. Reljič). Trenér: Kalvoda.
Brno: Hladký - Pernica, Košťál, Schuster - P. Buchta (83. Lutonský), Šisler, Zavadil, Keresteš - Skalák (72. Janotka), Markovič, Hyčka. Trenér: Kotal.

Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branka: 33. Jungr, 50. Harba - 61. Koreš. Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Pospíšil. ŽK: Jungr, Hanuš - Dosoudil, Štohanzl. Diváků: 3638.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Kukol (66. Kosak), Jánoš (75. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík - Harba (89.Přeučil). Trenér: Rada.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Zahustel (75. Bartl), D. Jarolím, Koreš, Ščuk (64. Magera), Štohanzl (71. Chramosta) - Šultes. Trenér: K. Jarolím

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)
Branky: 53. Pospíšil, 69. vlastní Krch - 90.+2 Hora. Rozhodčí: Ardeleánu - Kordula, Kotík. ŽK: Dreksa - Moravec. Diváci: 5690.
Olomouc: Zlámal - Zahradníček, Dreksa, Škerle, Javůrek - Varadi, Houska, Nepožitek (62. Navrátil), Pospíšil, Schulmeister (79. Šindelář) - Depetris (89. Rolinc). Trenér: Psotka.
Bohemians: Berkovec - Pauschek, Krch, Brabec, Kalina (82. Kuklys) - Jindřišek - Moravec (64. Bartek), Rada, Nerad (70. Budínský), Hora - Lietava. Trenér: Klusáček.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme