Rozhlasové glosy známého gurmána Maurera vycházejí knižně

Oblíbené glosy gurmána Pavla Maurera, které každý víkend vysílá Radiožurnál, vycházejí i v tištěné podobě. Nová kniha Nejezte blbě obsahuje kromě zamyšlení o jídle, dobrých rad a zajímavých postřehů ze světa gastronomie také řadu jedinečných fotografií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maurer

Pavel Maurer | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

„Beru to tak, že jídlo je nějaký způsob života. Ovlivňuje nejen to, že máme plné bříško, ale také naši náladu, naše zdraví a vůbec náš postoj k věcem,“ vysvětluje Pavel Maurer.

„I když třeba začnu u špaget nebo u piva, snažím se to dostat do nějakých širších životních souvislostí,“ dodává.

V knize radí, jak vybírat správné a zdravé suroviny nebo kde hledat zajímavé recepty. Přináší ale také gurmánské novinky a trendy z celého světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Knižní novinku přiblížil redaktor Kryštof Benoni

„Je známo, že Pavel Maurer za svými kulinářskými zážitky hodně cestuje a nenavštěvuje tam jenom luxusní restaurace. Všímá si, co je pro stravování v té zemi typické. Právě to činí knížku zajímavou pro českého čtenáře,“ potvrzuje Alena Sojková z vydavatelství Radioservis.

Text známý gurmán doplnil vlastními snímky. „Je tam třeba fotka houskového knedlíku. Účastnil jsem se jakéhosi testu, kde jsme testovali asi 20 houskových knedlíků, které se prodávají v našich supermarketech. Tenhle v sobě měl jeden centimetrový kousíček housky, tak jsem si ho na památku vyfotil,“ přibližuje Maurer.

Kryštof Benoni Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme