Startuje finále KHL, pražský Lev nastoupí na ledě Magnitogorsku

V ruském Magnitogorsku rozehrají hokejisté pražského Lva první finálovou bitvu Kontinentální hokejové ligy a jako první neruský celek se pokusí vyhrát nejlepší evropskou soutěž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Lva Praha Jiří Novotný střílí na brankáře Jaroslavle Curtise Sanforda

Kapitán Lva Praha Jiří Novotný střílí na brankáře Jaroslavle Curtise Sanforda | Zdroj: ČTK

„Bylo by skvělé jim to vyfouknout a pro český hokej by to byl velký úspěch. Ukázali bychom, že i mimoruský klub může ve finále udělat výsledek,“ říká útočník Pražanů Petr Vrána.

I když nakonec hokejisté pražského Lva neuspějí, slavit se v Čechách bude. Jedním z tahounů Magnitogorsku je někdejší plzeňský forward Jan Kovář. Proti němu ale nastoupí početnější česká skupina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražský Lev může jako první neruský tým vyhrát nejprestižnější evropskou hokejovou soutěž - KHL

Pokud by Lev vyhrál, pak by poprvé v historii nezvedl Gagarinův pohár nad hlavu ani jeden ruský hokejista, což evokuje otázku, zda se o vítězi soutěže, která je pýchou ruského hokeje, nebude rozhodovat více v zákulisí.

„To nedokážu posoudit. Je to možné, ale tyto věci jdou naprosto mimo nás a nemůžeme je ovlivnit. Ani nemá cenu nad tím přemýšlet a zabývat se tím,“ zůstává nad věcí Petr Vrána.

Podobně je na tom i kapitán Lva Jiří Novotný, který je přesvědčen, že rozhodčí ruskému celku nadržovat nebudou.

„Nikdo z nich asi není rád, že jsme ve finále a nedej bože, abychom to vyhráli. Zatím ale před rozhodčími klobouk dolů. I v sérii s Jaroslavlí pískali rovinu a doufám, že to tak bude i ve finále,“ věří Jiří Novotný.

První finálový zápas začne dnes v 15 hodin.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme