Na Vysočině roste poptávka po prošlých potravinách. Jsou o polovinu levnější

Obchody s prošlým zbožím jsou na Vysočině čím dál oblíbenější. Například v Jihlavě si pro potraviny se starým datem spotřeby, které jsou ale často o více než polovinu levnější, chodí stovky zákazníků denně. Lidé si už podle prodavaček na prošlé zboží zvykli a přesvědčili se, že je nezávadné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nonamvěc

nonamvěc | Foto: Comstock Images

„Každý týden se vybere určitý druh a to se ochutnává. Nebo když jsou to věci na vaření, tak si to vezmeme domů – musí se to uvařit, jestli to funguje, jestli to je dobré, jestli tomu nic není. Abychom zákazníkům neprodávali nic, co by bylo špatné,“ vysvětluje prodavačka Eva Höfrová z obchodu v jihlavské Husově ulici.

V regálech jsou nejen potraviny, které už mají minimální datum spotřeby za sebou, ale také ty, kterým trvanlivost zanedlouho skončí. „Je to minimálně o polovinu levnější než v normálních obchodech,“ upozorňuje prodavačka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do obchodu s prošlými potravinami zamířila i redaktorka Olga Štrejbarová

O pár ulic dál je podobný krámek s jídlem. Oblíbily si ho kamarádky Andrea a Lenka:

„Chodíme sem ne pro potraviny s prošlou záruční lhůtou, ale pro potraviny, které budou mít brzo prošlou záruční lhůtu. Mají to tady rozdělené půl na půl. Jogurty končí za tři dny a myslím si, že pokud jsou dobře skladované, že jim nic není.“

Také v obchůdku na ulici Matky Boží stojí před kasou dlouhá fronta nakupujících s plnými košíky zboží. Prošlé jídlo jim nevadí – hlavně že ušetří.


Zvětšit mapu

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme