Vodáci se mohou registrovat ke sjezdu Teplé Vltavy

Národní park Šumava v devět hodin ráno spustil registraci na splouvání Vltavy pro letošní rok. Vodáci mohou Teplou Vltavu splouvat od května do října. Na úsek od Soumarského mostu až po most u Pěkné ale mohou vyjet pouze s registrační známkou a po zaplacení poplatku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První vodáci na řece

První vodáci na řece | Foto: Pavel Pavlas

Maximální počet lodí, které mohou na řeku denně vyplout, je omezen a odvíjí se od výšky hladiny. Pokud bude hladina mezi padesáti a šedesáti centimetry, dostane se na řeku až sedm lodí za hodinu.

Pokud hladina klesne pod padesát centimetrů, bude splouvání v úseku mezi Soumarským mostem a Pěknou zakázáno. Registrace je možná na internetových stránkách Národního parku Šumava.

Vodáci mohou na úsek vyjet pouze s registrační známkou a po zaplacení poplatku, proto se na Soumarský most musí dostavit nejpozději 15 minut před hodinou vyplutí.

Ani za dobrých podmínek na Teplou Vltavu nesmí jiná plavidla než kanoe a kajaky.

Jitka Englová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme