Hokejové Kladno má jen teoretickou naději na extraligu, začíná šetřit

Hokejisté Kladna přišli ve včerejším duelu baráže v Olomouci o reálnou šanci udržet se v extralize. Majitel klubu Jaromír Jágr plánuje velké změny a vedení klubu má dva měsíce na naplnění rozpočtu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První prohře hokejového Kladna v nové extraligové sezóně nezabránil ve Vítkovicích ani gólman Lukáš Cikánek

První prohře hokejového Kladna v nové extraligové sezóně nezabránil ve Vítkovicích ani gólman Lukáš Cikánek | Zdroj: ČTK

„Nemyslím, že by mě sestup mrzel víc, než ostatní kluky. Nechci si hrát na srdcaře, protože to vadí každému. Je to nejhorší, co jsem mohl zažít a na tuto sezonu se budu snažit zapomenout,“ lituje Pavel Patera.

O jeho budoucnosti v kladenském dresu, ale i ostatních hráčích Rytířů, se bude rozhodovat v následujících týdnech. Vše se ale bude odvíjet od toho, jak se klubu podaří po sestupu naplnit rozpočet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci kladenského hokeje sleduje Petr Kadeřábek

„Nemůžeme říct přesný rozpočet, protože nevíme, jací partneři nám zachovají přízeň, kteří poníží svou podporu a jestli se nám podaří sehnat něco dalšího. Máme na dva měsíce nastavený seškrtaný provizorní rozpočet. Během té doby chceme dát všechno dohromady,“ plánuje ředitel klubu Václav Bartoš.

U důležitých změn nebude chybět ani majitel klubu Jaromír Jágr, který tak bude muset změnit své plány pro letní dovolenou. „Nezbyde mi nic jiného, než se vrátit a všechno překopat. Budou se muset udělat velké změny,“ tvrdí Jaromír Jágr, který klub vlastní.

O sestupu rozhodl poslední zápas v Olomouci. „Když jsem odjížděl na zápas, vedlo Kladno po pěti minutách 3:0. Byl to klíčový zápas a museli vyhrát. Když jsem se dozvěděl, že prohráli 5:3, byl jsem hodně naštvaný, ale takový je život,“ řekl po posledním zápasu základní části NHL český hokejista.

Jaromír Jágr po sestupu Kladna z extraligy chystá v klubu velké změny

Číst článek

Sám přitom před startem sezóny napůl v žertu předpovídal Kladnu že bude bojovat v čele s ikonou týmu Pavlem Paterou o titul, jenže míst mistrovských oslav teď panuje ve středočeském klubu smutek ze sestupu.

Teoretická šance, aby se Kladno v extralize zachránilo, existuje. V závěrečný třech kolech musí ale získat devět bodů, Chomutov pět, Mladá Boleslav čtyři a Olomouc žádný. Pak by postoupila z prvního místa Mladá Boleslav a o druhém postupujícím by rozhodla minitabulka třech týmů se shodným počtem 17 bodů.

Postupujícího by ale zřejmě musel určit až výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje, který by musel upřesnit výklad pravidel pro určení vítěze minitabulky.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme