Hokejisté Zlína porazili Brno 5:3 a slaví druhý extraligový titul

Hokejisté Zlína oslavují po deseti letech znovu extraligový titul. Ve finále play-off České pojišťovny vyhráli nad Kometou Brno 4:1 na zápasy, když sérii ukončili vítězstvím 5:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šťastný střelec Bedřich Köhler se raduje z úvodního zlínského gólu

Šťastný střelec Bedřich Köhler se raduje z úvodního zlínského gólu | Zdroj: ČTK

Kometa začala aktivně a zlínský gólman Kašík musel předvést několik povedených zákroků. Domácí se dostali k vážnějšímu ohrožení Trvaje až po čtyřech minutách a prakticky hned se jim povedlo skórovat.

Leška našel před brankou Köhlera, který si šikovně zpracoval puk bruslí a prostřelil hostujícího gólmana. Zlín pak přišel o útočníka Čecha, kterému spadl nešťastně na koleno obránce Kempný.

Brno se po inkasovaném gólu chvíli hledalo, v polovině první třetiny se mu ale povedlo vyrovnat. Po sérii krátkých přihrávek u modré čáry se dostal kotouč k Žižkovi a ten tvrdou střelou v 10. minutě propálil Kašíka.

Domácí si pak zkomplikovali situaci dvěma fauly vysokou holí, Leška navíc musel na trestnou lavici na čtyři minuty. A Kometa hrála přesilovku 5 na 3.

Hned v jejím úvodu podržel Zlín Kašík, v dalším průběhu dvojnásobné početní výhody brněnští hokejisté příliš kombinovali a prakticky vůbec nestříleli. I proto se Zlín dokázal ubránit. A navíc se dostal v pokračujícím oslabení o jednoho hráče do vedení.

Kubiš nabil ve 14. minutě Čajánkovi, který se chvíli před tím vrátil na led po trestu, a zkušený domácí útočník mířil přesně. V závěru třetiny si zahrál početní výhodu i Zlín, využít ji ovšem nedokázal.

Moc ho to ale mrzet nemuselo, protože 52 sekund před koncem úvodní dvacetiminutovky vyslal nechytatelnou střelu Zámorský a zvýšil náskok domácích na 3:1.

Brněnské střídání gólmanů a přesilovkové góly

Do druhé třetiny vyměnil Trvaje v brněnské brance Čiliak a brzy musel ukázat první ostrý zákrok proti ráně Marušáka od modré.

Zlín ale dokázal skórovat i proti dalšímu gólmanovi Komety. Těsně po krátké přesilovce domácích 5 na 3 se ve 26. minutě podruhé v utkání trefil obránce Zámorský.

Početní výhodu pak mělo i Brno, a také ji využilo. Gól dal ve 30. minutě od modré Kuboš a pro Kometu to byl vůbec první přesilovkový zásah ve finále.

Na ledě stadionu Luďka Čajky se potom hrál svižný hokej nahoru-dolu a oba gólmani museli předvést několik dobrých zákroků.

Hosté se dostali zadarmo k další přesilovce po Kotvanově vyhození puku mimo hřiště. Zlín ale přečkal trest za zdržování hry bez inkasované branky, a úspěšně si vedl také v oslabení po faulu Honejska.

Navíc přišlo nedovolené bránění brněnského Pivka, následně hákování Kováčika a byla z toho opět početní výhoda 5 na 3 pro domácí. Zlínští hokejisté ji ale v samotném závěru druhé třetiny nevyužili, v další části budou mít ještě 6 sekund dvojnásobné přesilovky.

Rychlá pojistka Zlína

Domácí sice gól v přesilovce nedali, jenže se prosadili jen pár sekund po ní. Ondráček si vyjel od mantinelu a jeho střela propadla ve 42. minutě za Čiliaka do branky.

Kometa ani s tříbrankovým mankem utkání nezabalila a dočkala se v 50. minutě. Kováčik se vyhnul kličkou obránci a nahrál Němcovi, který nedal Kašíkovi šanci a snížil z brněnského pohledu na 3:5.

Hosté se snažili i nadále odvrátit konec finálové série, domácího gólmana se jim podařilo ještě jednou překonat, jenže branka nemohla kvůli úmyslnému kopnutí platit. Zlín i proto zvítězil 5:3, získal v souboji o titul čtvrtou výhru a může slavit.

Finále Česká pojišťovna play-off Tipsport extraligy - 5. zápas:

PSG Zlín - HC Kometa Brno 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Köhler (Leška, Urbanec), 14. Čajánek (Kubiš, Urbanec), 20. Zámorský (Leška, Köhler), 26. Zámorský (Marušák, Leška), 42. Ondráček (Melenovský) - 10. Žižka (T. Svoboda, V. Němec), 30. Kuboš (Žižka, Koreis), 50. V. Němec (Kováčik, Jakub Svoboda). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:6, navíc T. Svoboda (Brno) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

konečný stav série: 4:1 (3:0, 3:0, 4:1, 1:3, 5:3)

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme