Video s ním obletělo celý svět. Našli jsme muže, kterého málem srazil vlak

Českému rozhlasu se podařilo najít člověka, který se stal hvězdou internetu i vysílání světových televizních stanic. Zeměkouli obletěly záběry, jak sedmasedmdesátiletý muž z Blanenska jen těsně unikne srážce s rychlíkem na železničním přejezdu v Rájci-Jestřebí, kde jsou v tu chvíli stažené závory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční přejezd - nehoda (ilustrační foto)

Železniční přejezd - nehoda (ilustrační foto) | Foto: Drážní inspekce

„Šel jsem a slyším už zvonky, jak zvoní, a tak se rozhlížím a nevidím ani na jedné, ani na druhé straně nikoho, žádný vlak,“ popisuje pan Bořivoj osudnou událost z 15. dubna, která ho málem stála život. Do poslední chvíle si prý myslel, že ještě stihne přejít.

„A najednou rachot, přihnal se rychlík, a jak jsem utíkal, tak mi zkřížil cestu a narazil mi jenom do nohy. Cítil jsem vzduch, takový prudký, až mě odhodil,“ vzpomíná.

Z nehody pan Bořivoj vyvázl se zlomeninami nártních kůstek. Nikdo z řidičů čekajících před přejezdem mu v tu chvíli neposkytl pomoc. Všichni bez sebemenšího zájmu odjeli. Pomoc mu poskytl až po chvíli motocyklista.

Přehrát

00:00 / 00:00

S mužem sraženým na přejezdu natáčel redaktor Michal Záboj

„Je to takový negativní obrázek o dnešní společnosti. Jednak nerespektujeme vůbec nic a ani nejsme ochotni pomoci,“ říká mluvčí blanenské policie Iva Šebková s tím, že muže teď čeká přestupkové řízení, a řidiče minimálně podání vysvětlení.

Sám pan Bořivoj ale má pro jejich chování jisté pochopení. „Možná, kdybych volal o pomoc, tak by se někdo přihlásil, ale mně se na tom nezdálo nic světového,“ přemýšlí.

Z celé záležitosti se však nakonec světová událost stala. Záběry obletěly celý svět. Zajímaly se o ně zpravodajské servery na všech kontinentech a odvysílala je třeba i televizní stanice CNN. Aktér nehody se ale jako celebrita necítí, spíš naopak.

„Neberu to, že je na tom něco slavného. Normální lidi to nedělají, ale já jsem právě neviděl, byla to blbost,“ dodává sedmasedmdesátiletý pan Bořivoj z Blanenska, který se se svým zraněním z nehody stále léčí v nemocnici.

Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme