Kladenští fotbalisté předložili městu svoje účetnictví. Nyní snad dostanou dotaci

Kladenské zastupitelstvo příští úterý snad konečně odsouhlasí letošní dotaci pro zadlužený fotbalový klub SK Kladno. Jde o částku 3,5 milionu korun. Sportovci a vedení Kladna spolu o dotaci vyjednávají už od začátku tohoto roku. Několikrát to vypadalo, že jednání jsou v patové situaci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Františka Klose

Fotbalový stadion Františka Klose | Foto: fotbalportal.cz

SK Kladno totiž každoročně na svou práci s dětmi dostává od města několikanásobně víc než ostatní mládežnické organizace.

Jeho dluh přitom neustále narůstá a dnes činí 65 milionů korun. Proto na konci loňského roku kladenské zastupitelstvo odmítlo poslat klubu dotaci na rok 2014. Jednání zastupitelstva bylo tehdy v prosinci bouřlivé. Nebylo totiž jasné, z čeho bude letos klub platit třeba energie nebo pronájmy hřišť.

Zastupitelstvo od klubu požadovalo doklady o účetnictví. Vedení klubu se pak snažilo představitele Kladna přesvědčit o tom, že jejich účetnictví je v pořádku. Koneckonců se o to snaží doteď. Slíbené doklady teď po dlouhých průtazích předseda klubu městu předložil.

A to je možná důvod, proč zastupitelstvo příští úterý dotaci klubu pravděpodobně schválí. Poslední schůzka, na které se obě strany konečně dohodly, byla tento týden.

Fotbalový stadion Františka Klose | Foto: fotbalportal.cz

Městu ale dělá starosti právě dluh 65 milionů. Primátor Kladna Dan Jiránek z ODS chce vědět, jak klub bude svoji situaci řešit. Chce předejít tomu, aby za několik měsíců sportovci nepřišli s tím, že potřebují další peníze na provoz.

Klub prý výrazně šetří, a to právě třeba na energiích a dopravě. Podle sportovců výdaje více snížit nemůžou.

Klub vlastní fotbalový stadion. Ten ale do roku 2017 nemůže prodat, protože by musel vrátit dotaci, kterou mu na jeho rekonstrukci dalo ministerstvo školství. Vypadá to ale, že sportovci by po roce 2017 chtěli stadion nabídnout městu a tím získat peníze na úhradu dluhů.

Primátor říká, že město 65 milionů korun za stadion nedá. Celou situaci ale bude muset vyřešit až další politická reprezentace, která vzejde z letošních komunálních voleb.

SK Kladno je klub s velmi dlouhou a slavnou tradicí. Fotbal tam chodí hrát 350 dětí. Klub hraje i divizi.

Kateřina Havránková, Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme