Tomáš Hertl posílí český hokejový tým pro mistrovství světa, chybět bude Voráček

Česká hokejová reprezentace získala před světovým šampionátem další posilu z NHL. V úterý se k týmu připojí Tomáš Hertl ze San José. Do Běloruska naopak nedorazí Jakub Voráček, čtyřiadvacetiletý útočník ve Philadelphii neprošel lékařskou prohlídkou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Tomáš Hertl (vpravo) během utkání se Švýcarskem

Český útočník Tomáš Hertl (vpravo) během utkání se Švýcarskem | Zdroj: ČTK

„S Tomášem jsme se domluvili, že přiletí a přiřadí se k týmu v úterý,“ řekl Růžička novinářům.

Dvacetiletý útočník je po Jaromíru Jágrovi, Jiřím Hudlerovi, Vladimíru Sobotkovi, Romanu Polákovi a Jakubu Kindlovi celkem šestou posilou z NHL.

Přestože se Hertl vrátil po zranění kolena do sestavy Sharks teprve před měsícem, vedení klubu nedělalo s uvolněním problémy.

„Napsali jsme papír, oni podepsali, že může, a pak jsme se domlouvali s Tomášem. Znám ho dobře, je to srdcař, který pokud může jet, tak jede. Pro mladé hráče je to velký příklad,“ prohlásil Růžička.

Voráčka o start připravilo poraněné zápěstí

Zato Voráček povolení od klubu nedostal, protože dohrával play off se zdravotními problémy. „Kuba neprošel prohlídkou. Necítil prsty, měl i něco se zápěstím. Říkal mi už před měsícem a půl, že to bude asi problém. Musí se dát hlavně zdravotně dohromady,“ vysvětloval Růžička.

Přesto prý opora Philadelphie dělala všechno pro to, aby dostala od lékařů ke startu na MS zelenou.

„Bohužel se to nepovedlo. Běhal celý den po doktorech. Nejdřív byly zprávy, že neprošel, pak chvíli jo, ale pak zase ne. Říkal, že ho to hrozně mrzí, že by rád jel, ale nedá se nic dělat," dodal reprezentační kouč.

Svěřenci Vladimíra Růžičky se v sobotu v 16 hodin na Švédských hrách střetnou s Ruskem. Radiožurnál vás bude o jeho průběhu průběžně informovat.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme