Nejspokojenější ze spokojených, hokejisté Zlína po sezoně sbírají ocenění

Slavnostní tečkou za letošním ročníkem hokejové extraligy byl úterní galavečer v Praze. Pravidelně si pro ceny na podium chodili hráči mistrovského Zlína.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Libor Kašík s cenou pro nejlepšího brankáře a nováčka, Rostislav Vlach s cenou pro nejlepšího trenéra a Petr Zámorský s cenou pro nejlepšího obránce a Zlatou helmou Sencor na vyhlášení Hokejisty sezony 2013/2014,

Zleva Libor Kašík s cenou pro nejlepšího brankáře a nováčka, Rostislav Vlach s cenou pro nejlepšího trenéra a Petr Zámorský s cenou pro nejlepšího obránce a Zlatou helmou Sencor na vyhlášení Hokejisty sezony 2013/2014, | Zdroj: ČTK

„Spolupráce s hráči byla fantastická, v tom je minimálně 90 procent úspěchu. Cukr ani bič nepraktikuju, je to něco mezi tím,“ mohl trenér Zlína Rostislav Vlach přemýšlet nad tím, zda je přísnější nebo hodnější než jeho kolegové odjinud.

„Být třikrát na podiu a vzít si nějakou tu cenu navíc je skvělý pocit,“ pochvaloval si brankář Libor Kašík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraligoví mistři Zlína si během hokejového galavečera chodili pro jednu cenu za druhou

Nejenže s ostatními vyslanci zlínského klubu mohl zapózovat u poháru pro vítěze extraligy, ale odnášel si také trofeje určené pro nejlepšího extraligového nováčka a pro nejlepšího gólmana. Byl to zážitek jiného typu než týdenní oslavy titulu odehrávající se ve Zlíně.

„Oslavy byly těžké. Když se slaví na Moravě, tak pořádně. Je tam i domácí slivovice,“ usmívá se Libor Kašík.

I mladý hokejista musí ovšem něco vydržet, však také Libor Kašík po rozhodujícím finále neodmítl ani nezbytný doutník. „Doufám, že doutník si ještě několikrát vychutnám, ale jen díky tomu, že bude vítězný,“ přeje si.

„Oslavy jsem bohužel ošidil. Musel jsem hned na druhý den na reprezentační sraz,“ přiznal nejlepší extraligový obránce Petr Zámorský. Jeho absence při oslavách ale přinesla sladké ovoce. V 21 letech se vešel do nominace pro světový šampionát v Minsku.

„Jarda Jágr byl můj dětský idol. Je pro mě velké ocenění, že s ním můžu trénovat, hrát a sedět v jedné šatně. V reprezentaci je spousta výborných hráčů, takže na každém tréninku se snažím od těch starších a zkušenějších něco si vzít,“ užívá si Petr Zámorský, že se má od koho učit.


Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme