'Plekymu' pošlu fotku, smál se nový kapitán českých hokejistů Radek Smoleňák

Hokejová reprezentace se v přípravě na světový šampionát objevila s novým kapitánem. Trenér Vladimír Růžička dal důvěru Radku Smoleňákovi, pro kterého to byl teprve pátý zápas v národním dresu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští hokejisté Alexander Salák, Vojtěch Mozík a Radek Smoleňák po vyhraném zápase s Norskem

Čeští hokejisté Alexander Salák, Vojtěch Mozík a Radek Smoleňák po vyhraném zápase s Norskem | Zdroj: ČTK

Když se sedmadvacetiletý útočník dozvěděl, že do utkání nastoupí s céčkem na dresu, hned chtěl volat do Montrealu kapitánovi olympijského výběru Tomáši Plekancovi.

„Krásně jsem se vyfotil a hned mu to pošlu. Ať ví, že už je druhej,“ říká s ironií v hlase Smoleňák, který coby žák sledoval na kladenském zimním stadionu současného útočníka Montrealu, jak už válí za juniorku. Svoji novou funkci ale přeceňovat nechtěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Smoleňák okořenil premiéru s kapitánským céčkem gólovou asistencí a závěrečnou bitkou

„Myslím, že mi ‚céčko‘ zase rychle strhnou. Vím, že tady zatím nejsou starší kluci, ale udělalo mi to radost,“ je si vědom Radek Smoleňák.

V havlíčkobrodské kotlině zvedl diváky ze sedadel nejen asistencí u Valského gólu na 2:0, ale hlavně bitkou v závěru utkání.

„Byl jsem trochu otrávený z jejich osekávání před brankou. Tak jsme do sebe vlítli, ale to je součást hry.“ I když po zápase nechtěl Smoleňák hodnotit, kdo rvačku vyhrál, byl pro tři tisíce fanoušků jasným hrdinou.

„Asi jsem ho párkrát trefil, ale není důležité, kdo vyhrál. Hlavně že jsme se ani jeden nezranili,“ okomentoval šarvátku český kapitán.

Svým důrazem by mohl Smoleňák na soupeře platit i v dalších zápasech. Prezentuje se fyzickou hrou a vůbec není nereálné, že by mohl v reprezentaci setrvat a potkat se třeba právě s Plekancem.

Oba by si tak mohli vyříkat vzájemné hecování s kapitánským céčkem. Na to je ale ještě času dost, reprezentace je zatím v přípravě na mistrovství světa, Nory porazila 5:1 a vyhlíží další dva zápasy Euro Hockey Challenge ve Švýcarsku.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme