Noční Běh pro Světlušku na podporu nevidomých přilákal přes 2,5 tisíce lidí

Běhat potmě má smysl! Přesvědčilo se o tom více než 2,5 tisíce běžců v pražské Stromovce. S čelovkami běželi setmělým parkem, a podpořili tak sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh pro světlušku 2014

Běh pro světlušku 2014 | Foto: Filip Jandourek

Zpříjemnit atmosféru před startem se snažilo několik hudebních skupin, lidé se také mohli seznámit s tím, co všechno musí umět asistenční pes, a pobavili je i známí herci.

„Já se tady v tom budu muset schovat za postavu Jardy Kužela a řeknu jenom, že mě dneska trošku berou záda a ten malíček se ještě taky nedal úplně…docela to smrdí a nechtěl bych kazit zážitek těm lidem, co by běželi vedle mě,“ říká herec David Novotný s odkazem na svou roli amatérského fotbalisty ve filmu i seriálu Okresní přebor.

Spolu se snowboardistkou Evou Samkovou odstartovali závod na pět kilometrů. Držitelka zlaté medaile z olympijských her v Soči Běh pro Světlušku podpořila s nadšením.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru nočního Běhu pro Světlušku přiblížila redaktorka Eva rajlichová

„Proč bych ji nepodpořila? Je to dobrá věc a podpořit to jenom během, mně to přijde úplně nejjednodušší, co jde. A hlavně, je to hezký, mně se to líbí, když takhle v noci rozsvítí Stromovku,“ dodává Eva Samková.

Osobně si pětikilometrovou trať vyzkoušel také paralympik Patrik Hetmer, který se věnuje sjezdovému lyžování. Běhá celkem pravidelně v rámci své přípravy.

„V rámci přípravy absolvujeme různé dautlony, triatlony, při kterých běh je součástí, takže chodíme i normálně běhat a celkem nás to baví,“ vysvětluje Patrik Hetmer.

Dárcovská SMS
DMS SVETLUSKA
tel. číslo: 87 777
Cena dárcovské SMS je 30,- Kč

První běžci se objevili v cíli přibližně za čtvrt hodiny po startovním výstřelu.

„Super. Bylo to pěkný. Akorát jsme si nebyli úplně jistí, kterou trasu jsme zvolili, takže se tady přeme o to, jak rychle jsme běželi, jestli to byla tříkilometrová, nebo pětikilometrová trať,“ svěřují se v cíli Českým rozhlasem oslovení běžci.

Pražskou Stromovkou běželo pro Světlušku více než 2,5 tisíce lidí, výtěžek pro Nadační fond Českého rozhlasu by se měl pohybovat kolem milionu korun. Peníze poputují na pomoc nevidomým a těžce zrakově postiženým.

Běh pro světlušku 2014, Pavel Nový (vlevo) a Lucie Výborná (vpravo) | Foto: Filip Jandourek

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme