Roman Červenka překonává zdravotní problémy. V Minsku má patřit k oporám

Hokejová reprezentace je před odletem na mistrovství světa kompletní. Dorazil také Roman Červenka, který jako jediný ze současného výběru nebyl na Švédských hrách. Teď už sice trénoval, ale trápí ho zánět spojivek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Zdroj: ČTK

„Nějaký zánět ještě mám, ale věřím, že to do začátku mistrovství bude dobré a půjde s tím hrát. Mám kapky do očí a během pár dnů by se vše mohlo a mělo zlepšit,“ věří Roman Červenka, že se se zánětem spojivek rychle vypořádá.

Nejde ale o jediný problém, se kterým se musel v přípravě na světový šampionát poprat. „Měl jsem zánět na průduškách a prodělal jsem těžší chřipku. Do toho vlezly oči. Problémy se nahromadily, ale teď postupně odchází. Není to stoprocentní, ale každým dnem to bude lepší,“ očekává útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech Romana Červenky více zjistil František Kuna

Výčet zdravotních problémů Romana Červenky je hodně dlouhý, přitom odchovanec Slavie nepatří k těm, kteří by často a dlouho marodili.

Za poslední měsíc moc zápasů neodehrál, ale doufá, že mu jeho stav dovolí nastoupit. „Po těle se cítím dobře, ale na ledě to bude hrozné, protože jsem tam dlouho nebyl. Člověk je zacpaný, ale uvidíme,“ říká Roman Červenka, který po dlouhé době trénoval s reprezentací.

Čekají se ode mě góly, ví před mistrovstvím světa Tomáš Hertl

Číst článek

Mistr světa z roku 2010 a bronzový medailista z následujícího šampionátu bude patřit k hlavním oporám Růžičkova výběru. Trenéra může těšit, že doktoři nevidí zásadní problémy u žádného z hráčů. Pouze Roma Polák má chřipku a dnes jako jediný netrénoval.

Tým okolo kapitána Tomáše Rolinka odletí do Běloruska zítra dopoledne a hned večer ho čeká první trénink v Minsku. První zápas mistrovství odehraje v pátek proti Slovensku.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme