Hertlovi upadla hokejka, pak vyhrál buly a dal rekordní gól

Tomáš Hertl se ve dvaceti letech zapsal do hokejové historie. Dal totiž druhý nejrychlejší gól na světových šampionátech. Jeho úspěšnému úniku na začátku duelu se Švédy ale předcházela vtipná situace, za kterou se talentovaný dvacetiletý útočník San José i trochu styděl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl v Praze na úterním tréninku reprezentace před středečním odletem na mistrovství světa v Minsku

Tomáš Hertl v Praze na úterním tréninku reprezentace před středečním odletem na mistrovství světa v Minsku | Zdroj: ČTK

Úvodní buly zápasu, Tomáš Hertl získal kotouč, který následně mířil od Ondřeje Němce zpět k Hertlovi a po osmi sekundách hry se česká reprezentace radovala z rychlého gólu. Tomáš Hertl za tak krátkou dobu ukázal opravdu parádní hokejové umění.

Paradoxně tomu ale předcházela situace, po které se útočník podíval po zaplněné Čižovka aréně a trošku se začervenal. Těsně před tím, než rozhodčí vhodil puk na led, mu totiž nečekaně vypadla hokejka z ruky.

„Jo, to bylo … Jel jsem na buly a nějak mi vypadla. Ještě že jsem to buly pak vyhrál,“ popsal Tomáš Hertl vtipnou situaci před druhým nejrychlejším gólem v historii světových šampionátů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vtipné situace si těsně před utkáním všiml Štěpán Pokorný

Zároveň to byla první branka mladého útočníka na velké reprezentační akci. Nic z toho ale nepřevýšilo zklamání z těsné prohry 3:4 po nájezdech.

„Je hezké, že se mi to povedlo, ale radši bych 3 body. Byl to takový střídavý zápas. Chvilku jsme je tlačili a pak jsme najednou vypustili. V obraně jsme zmatkovali, přehrávali nás. Chtěli jsme získat ještě ten jeden bod v prodloužení, ale aspoň že máme ten jeden.“

Dalším soupeřem českého týmu je dnes večer znovu od 19 hodin a 45 minut Kanada. A Tomáš Hertl se znovu představí v první formaci po boku svého vzoru Jaromíra Jágra.

„Já si to užívám. Pořád si něco říkáme, pro mě to je dobré i do budoucna, že můžu hrát s takovou legendou,“ dodává Tomáš Hertl.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme