O prohře s Atlétikem rozhodla minuta ve druhé půli, řekl trenér Chelsea Mourinho

Finále letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů bude madridskou záležitostí. Po Realu vybojovalo postup ze semifinále také Atlétiko, které po domácí bezbrankové remíze s Chelsea dokázalo na půdě londýnského celku vyhrát 3:1. V dresu domácích chyběl brankář Petr Čech i obránce Tomáš Kalas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér José Mourinho Chelsea do finále Ligy mistrů nedovedl

Trenér José Mourinho Chelsea do finále Ligy mistrů nedovedl | Zdroj: Reuters

Do zápasu přitom lépe vstoupila Chelsea, kterou do vedení dostal s pomocí teče Fernando Torres, odchovanec Atlétika. Hosté ale v závěru prvního poločasu vyrovnali zásluhou Adriána.

Klíčový okamžik přišel po hodině hry, kdy fauloval Samul Eto´o v pokutovém území Diega Costu a rozhodčí nařídil pokutový kop. Sám postižený ho i přes dlouhé průtahy před zahráním proměnil a poslal Atlético do vedení.

„Myslím, že rozhodla jedna minuta ve druhém poločase. Na jedné straně totiž předvedl gólman Atlétika neskutečný zákrok proti Terryho hlavičce a místo toho, abychom vedli 2:1, se proti nám o pár sekund později kopala penalta. Atletiko je inteligentní a od tohoto okamžiku hru kontrolovalo,“ řekl po zápase kouč Chelsea José Mourinho.

Finále Ligy mistrů bude madridskou záležitostí. Atlético porazilo Chelsea

Číst článek

Jeho svěřenci přišli o naději na postupový výsledek dvacet minut před koncem, kdy Arda Turan dorážkou do prázdné branky zpečetil výhru Atlétika 3:1.

„Měli jsme hodně problémů, ale hráči dali do toho zápasu všechno. Jsem za to moc šťastný. Půjdou teď sice domů nešťastní, ale můžou jít s čistým svědomím. Odvedli svou práci velmi dobře. Sice prohráli, ale bylo to s velmi dobrým týmem, takový je prostě fotbal,“ dodal Mourinho.

Finále, ve kterém se utkají madridské týmy Real a Atlético, se odehraje v sobotu 24. května na stadionu v Lisabonu.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme