Pardubičtí strážníci ocenili cyklistku a dva muže za to, že pomohli chytit prchající zlodějku

Pardubická městská policie ocenila dva muže a jednu ženu za to, že pomohli zadržet zlodějku. Událost vzbudila pozornost kvůli všímavosti a ochotě těchto tří lidí i kvůli neobvyklé „rekvizitě“ – svědkyně loupeže totiž pronásledovala pachatelku na kole.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Městská policie Pardubice

Městská policie Pardubice | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Incident se odehrál na pardubickém sídlišti Dubina.

„Jela jsem kolem na kole a zahlédla jsem, jak spolu dvě ženy zápasí a najednou ta starší paní volá: Pomoc, okradla mě,“ popsala Miroslava Koudelková začátek honičky. Mladá matka se vydala zlodějku utíkající s ukradenou kabelkou na svém bicyklu pronásledovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ocenění lidí, kteří pomohli chytit zlodějku v Pardubicích, přihlížela i redaktorka Iveta Záleská

Následně se do příběhu vložil Josef Línek. „On mě nasměroval, kudy ta zlodějka utekla, protože ona se mi ztratila mezi domy a my jsme ji tedy následně s panem Línkem pronásledovali dál,“ vylíčila Koudelková.

Zatímco Josef Línek se vydal jedním směrem, Miroslava Koudelková se snažila zlodějce na kole nadjet. Když se k ní přiblížila, poprosila o pomoc dalšího muže – Petra Kodla. „Neváhal a pomohl, takže tu ženu doběhl a chytil,“ dodala Koudelková.

Ta během jízdy na kole stihla telefonovat s městskou policií, kterou pak nasměrovala na správné místo.

„Pro městskou policii tam de facto žádná práce nebyla. Tihle občané z Pardubic a ten pán z Plzně vlastně udělali všechnu práci za nás,“ poznamenal ředitel pardubických strážníků Rostislav Hübl. Podle něj je potřeba takové případy ocenit, a o to také požádal primátorku města.

Josef Línek přiznal, že ho ocenění překvapilo, ale také potěšilo. „Ne že bych čekal nějaké dary od policie, ale to poděkování je hezký,“ řekl.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme