Ze San José to má do Minsku nejdál, Hertla ale velký posun netrápí

Česká hokejová reprezentace ve středu dopoledne odlétá na mistrovství světa v Bělorusku. Svěřenci Vladimíra Růžičky naposledy společně potrénovali v Letňanech. Nechyběl u toho nejmladší hráč týmu Tomáš Hertl, který ještě dospává časový posun ze San José.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl v Praze na úterním tréninku reprezentace před středečním odletem na mistrovství světa v Minsku

Tomáš Hertl v Praze na úterním tréninku reprezentace před středečním odletem na mistrovství světa v Minsku | Zdroj: ČTK

„Sice jsem nějak spal, ale musím se dát do kupy. Ze San José to mám nejdál, co jen jde, v Bělorusku to bude o 10 hodin. Do tří dnů se s posunem musím poprat. Myslím, že to bude dobré,“ nechává se Tomáš Hertl rozhodit desetihodinovým časovým posunem.

Dobré je také Hertlovo koleno, které dvacetiletého útočníka nakonec pustilo do hry. Po zdravotních problémech je to možná trochu překvapivé, že San José uvolnilo svoji mladou hvězdu. Těšit to naopak může Vladimíra Růžičku, který Hertla trénoval ve Slavii a teď ho má v reprezentaci jako univerzála do útoku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Hertl si z časového posunu ani nejasného místa v útoku těžkou hlavu nedělá

„Minulý rok jsem hrál pravé křídlo, letos levé, takže mi je jedno, kde budu hrát. S centrem ale moc nepočítám,“ říká Tomáš Hertl.

Urostlý hokejista by se mohl objevit ve formaci společně s Jaromírem Jágrem. Jeho bolavé stehno je stále žhavé téma. Česká osmašedesátka trénovala jen krátce a musí si podle fyzioterapeuta Pavla Koláře dávat pozor.

„Už jsme se domlouvali, že by Jarda šel vyzkoušet stehno na led. Zkusil by to, ale ještě opatrněji. Sval je přece jen poškozený. Trénovat by mohl, ale když se změní koordinace, tak ho můžou začít bolet záda,“ vysvětluje fyzioterapeut Pavel Kolář.

Hokejová reprezentace odletí do Běloruska v půl jedenácté a večer ji v Minsku čeká trénink. Jestli se na něm objeví Jaromír Jágr, se dozvíte z našeho večerního vysílání.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme