General Motors dostaly pokutu za pomalou reakci na technické závady aut

Americká vláda potrestala maximální pokutou automobilku General Motors. Firma musí zaplatit 35 miliónů dolarů (v přepočtu cca 700 miliónů korun) za to, že se zdráhala stáhnout z prodeje defektní auta s vadným zapalováním. Technické problémy provázely modely vyrobené zhruba před deseti lety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Suzuki Alto

Suzuki Alto | Foto: Suzuki

Americký Úřad pro bezpečnost silničního provozu potvrdil, že jde o nejvyšší pokutu, jakou v podobném případě udělil.

Podle prohlášení jde o vzkaz také všem ostatním výrobcům, že bezpečnost je pro vládu prioritou a společnosti musí v případě odhalených defektů postupovat rychle a bez odkladů.

General Motors stáhla dosud z prodeje přes 2,5 miliónu automobilů s vadným zapalováním, které znemožnilo fungování airbagů a vedlo ve Spojených státech k úmrtí 13 lidí.

Automobilka v rámci vyrovnání souhlasila s tím, že úřadům poskytne přístup ke všem záznamům o interním vyšetřování a zrychlí rozhodování o případném stažení výrobku z prodeje.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme