Petře Kvitové pomohl do 2. kola rituál s čelenkou, sleduje ji psycholog

Zápas Petry Kvitové s Kazaškou Dyiasovou byl v prvním setu dlouho vyrovnaný a rozhodla ho až v koncovce. K vítězství 7:5, 6:2 a postupu do druhého kola pomohla české tenistce drobná změna ve výstroji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová, od závěru první sady už bez čelenky, postoupila do druhého kola French Open

Petra Kvitová, od závěru první sady už bez čelenky, postoupila do druhého kola French Open | Zdroj: Reuters

„Nejsem ten typ, co by třískal raketami,“ říká o sobě Petra Kvitová, která má jiný rituál – odhazuje čelenku. Zbavila se jí před koncovkou vyrovnané úvodní sady, kterou pak díky fantastickým dvěma hrám uzavřela.

„Od té doby jsem uhrála pár míčů a hned jsem ji brejkla, takže byla dobrá změna, i maličkost někdy pomůže,“ vzpomíná 6. hráčka světového žebříčku na závěr prvního setu zápasu proti Kazašce Dyiasové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petru Kvitovou sledoval v zápase prvního kola French Open reportér ČRo Jaroslav Plašil

Petra Kvitová už v minulosti několikrát přiznala, že ji zápasy 1. kola svazují asi víc, než je zdrávo. A že je kvůli vlastnímu velkému očekávání často nebezpečná spíše sama sobě, než svým soupeřkám.

I proto teď cítí velkou úlevu po postupu do druhého kola. „Hodně jsem si oddychla. První kolo v Austrálii bylo špatné a nechtěla jsem ho opakovat. První kolo je těžké pro nasazené hráče, já to dost prožívám, tak jsem ráda, že jsem ve druhém,“ těší čtyřiadvacetiletou tenistku.

K vítězství možná přispěla i přítomnost sportovního psychologa Michala Šafáře. Dříve s ním tenistka byla pouze v telefonickém kontaktu, teď je poprvé na grandslamovém turnaji přímo v hledišti.

French Open láká Slováky, navnadil je úspěch Cibulkové

Číst článek

„Po telefonu to není ono. Neví, jak se cítím, nevidí mě na vlastní oči. Tady vidí celou přípravu před prvním kolem, tréninky i atmosféru. Zase poznává jinak, než když si sedneme v Olomouci a povídáme si v křeslech,“ těší Petru Kvitovou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme