Sledge hokejisté kolegům na MS fandí, ale vadí jim častá vyloučení

Na paralympiádě v Soči vybojovala česká sledge hokejová reprezentace pátou příčku. Nyní se hráči národního týmu proměnili v diváky. U televizních obrazovek sledují, jak si Růžičkův výběr vede na mistrovství světa v Minsku a vedle chvály dokážou i kritizovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kvoch (úplně vpravo) se svými spoluhráči ze sledge hokejové reprezentace v Soči

Tomáš Kvoch (úplně vpravo) se svými spoluhráči ze sledge hokejové reprezentace v Soči | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Baví mě nejen hokej hrát, ale také ho sleduji. Máme byt uzpůsobený tak, že máme v každé místnosti televizi, abychom se nemuseli hádat, na co se budeme dívat,“ prozrazuje Miroslav Hrbek, že v domácnostech karlovarských Žraloků má hokej jasnou pozici.

Brzy padesátiletý sportovec přiznává, že už své fandění v kruhu blízkých výrazně omezil. „Prožívám to méně než dřív. Měl jsem splín, když něco nevyšlo, a teď to beru tak, že to je jen sport. Ale fandím hodně, při poslední třetině zápasu s Kanadou jsem byl úplně u vytržení,“ říká sledge hokejový obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokejisty navštívil v Karlových Varech Pavel Petr

Něco však přece jen účastníka paralympijských turnajů ve Vancouveru a Soči mrzí. „Kdyby nebylo jednoho hráče, který se nechává zbytečně vylučovat, tak jsou na tom mnohem líp. Kdybych byl Růžičkou, tak už si nezahraje,“ nešetří kritikou na adresu Jana Kováře Miroslav Hrbek.

Ve Varech mají o důvod víc fandit. V reprezentačním výběru je útočník Energie Martin Zaťovič a své si na západě Čech v minulosti odehrál také jeden z nejlepších českých obránců současnosti Ondřej Němec.

„Ondra Němec se pěkně ukázal v prvním zápase. Je útočně laděný a patří k nejlepším. Zaťovič dostal pochvalu od trenéra a také plní svou úlohu na výbornou,“ domnívá se zástupce mladší reprezentační generace Michal Geier.

Kapitán karlovarských Žraloků věří v úspěch. „Myslím, že úspěchem bude jakákoli medaile, ale zatím se mi to líbí a letos mají hokejisté dobře našlápnuto,“ je přesvědčen jeden z největších srdcařů české sledge hokejové reprezentace Jiří Berger.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme