Kriminalisté prohledávají kanceláře českobudějovického magistrátu

Dvě kanceláře českobudějovického magistrátu prohledává od dnešního rána tým kriminalistů. Důvodem je podezření z trestné činnosti pracovníků jednoho z odborů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„Podle domněnky dozorujícího státního zástupce se v prostorách nacházejí věci důležité pro trestní řízení, které údajně souvisí s investičními akcemi města České Budějovice,“ říká o důvodech policejního zásahu českobudějovický primátor Juraj Thoma (Hnutí Občané pro Budějovice).

Že má vyšetřování širší rozsah, potvrdil jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

„Je to všechno v rámci vyšetřování závažné trestné činnosti hospodářského charakteru, a to na několika místech Jihočeského kraje,“ uvedl mluvčí.

Okresní soud současně vydal příkaz k prohlídce jedné českobudějovické inženýrské společnosti. Zabavené materiály budou policisté prověřovat několik týdnů.

Jitka Cibulová Vokatá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme