Zlínský hokejový šampion plánuje rekonstrukci stadionu za minimálně půl miliardy

Zimní stadion ve Zlíně by mohl projít rekonstrukcí minimálně za půl miliardy korun. Vedení klubu zadá v příštích dnech studii, která vyčíslí náklady. Zároveň jedná se zlínskou radnicí o převzetí stadionu městem. Usnadnilo by to přístup k dotacím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně | Foto: HC PSG Zlín

Generální manažer zlínských hokejistů Karel Adamík chce, aby studie navrhla propojení všech tří hal. „To znamená jak víceúčelové haly Novesta, tak našich dvou zimních stadionů, zimního stadionu Luďka Čajky a PSG Arény,“ vysvětluje.

„Že by se propojily stavebně. Vznikly by vestibuly, kde by se diváci mohli pohybovat během přestávek a zázemí, které zimáku chybí. To znamená technické zázemí, šatny, sklady, místa pro občerstvení a tak dále,“ dodává.

S navýšením divácké kapacity zimního stadionu klub podle něj nepočítá, podle vedení je dostačující.

Vedení klubu zároveň jedná s radnicí o převzetí stadionu městem, což by usnadnilo přístup k dotacím. Zlínský magistrát se, podle mluvčího Zdeňka Dvořáka, takové změně nebrání.

„Samozřejmě, nejlepší možnost, jak ten stadion spravit je tak, že ho město získá a bude moci investovat do jeho modernizace,“ naznačuje.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme