Hokejisté Los Angeles jsou ve finále Stanley Cupu

Hokejisté Los Angeles postoupili do finále Stanley Cupu, který před dvěma lety vyhráli. Rozhodlo o tom jejich vítězství 5:4 v prodloužení na ledě Chicaga. Finálovou serii Západní konference vyhráli 4:3 na zápasy. Kalifornský celek tak zvládl vyhrát sedmé utkání ve třetí sérii v řadě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Rozsíval přihlíží, jak o jeho spoluhráče zapadl puk v prodloužení do branky

Michal Rozsíval přihlíží, jak o jeho spoluhráče zapadl puk v prodloužení do branky | Zdroj: Reuters

Žádná taktická opatrnost, ale gólová přestřelka. Domácí Chicago začalo lépe, v 6. minutě odrazil Saad svou střelu z nulového úhlu o gólmana Quicka, o tři minuty později Toews zblízka dorazil ppuk do odkryté branky.

Jenže další snaha Chicaga skórovat vedla ke snížení, kterého Carter docílil baseballovým úderem, který podle rozhodčích nebyl nad úrovní horní tyčky. Pokud je to skutečně tak, bylo to o milimetry.

O minutu později zastavil český obránce Chicaga Michal Rozsíval bruslemi nahození od modré čáry, které ale jako první našel hostující Williams a prostřelil Crawforda. Jenže Chicagu stačilo jen 12 sekund, aby znovu vedlo. Sharp si u pravého mantinelu našel puk, nahodil ho na branku a touš, který těsně před brankářem spadl na hranu, přeskočil betony a zaplul do sítě. To vše v první části hry.

Losangeleský Tofoli ve druhé třetině zblízka vyrovnal, jenže další gól Sharpa, tentokrát cílenou ranou v přesilovce, dostal domácí před třetí třetinou znovu do vedení. O prodloužení rozhodl vyrovnávací gól Gáboríka, vítěze pak určila trefa jeho spoluhráče Aleca Martineze.

Ten v čase 65:47 napřáhl od modré čáry a jeho střela po lehké teči jednoho z obránců přeskočila Crawforda.

Martinez tím rozhodl o postupu Kings do finále a zároveň o tom, že poprvé od roku 2007 nebude ve finále bitvy o Stanley Cup žádný český hokejista.

Chicago - Los Angeles 4:5 v prodl. (3:2, 1:1, 0:1 - 0:1)
Branky: 18. a 39. Sharp, 6. Saad, 9. Toews - 17. Carter, 18. Justin Williams, 31. Toffoli, 53. Gáborík, 66. Martinez. Střely na branku: 41:32. Diváci: 22.315. Konečný stav série: 3:4.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme