V areálu jihlavské nemocnice se činí odtahová služba. Řidiči se zlobí

Jihlavská nemocnice bojuje s řidiči, kteří nerespektují zónu se zákazem stání. Upozornění umístěná za stěrač nezabírala, vedení nemocnice proto povolalo odtahovou službu. Ta jen za dnešní den odvezla z areálu zhruba desítku aut. Většina provinilých řidičů si stěžuje na to, že přímo na místě chybí zákazová značka. Cedule se značením zóny si prý při vjezdu do areálu nevšimnou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Značení se zákazem státní přímo na místě není

Značení se zákazem státní přímo na místě není | Foto: Olga Štrejbarová

V areálu jihlavské nemocnice zní od rána troubení klaksonů a křik řidičů, kteří museli kvůli špatnému parkování zaplatit dva tisíce korun. Odtahová služba jejich vozy odváží jen asi o sto metrů dál, prý aby nemuseli chodit moc daleko.

„Stála jsem tam jako sedmá. Nedívala jsem se,“ zlobí se řidička. „Dala jsem to na první volné místo, které mě napadlo.“

Jen pár metrů od místa, odkud odtahová služba odváží jedno auto za druhým, je přitom velké nové parkoviště.

„Vždycky se tady parkovalo, tak jsem myslel, že to normálně platí dál,“ namítá invalidní důchodce, který jel do nemocnice s bolavými zády. Také on musel zaplatit poplatek odtahové službě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do areálu jihlavské nemocnice se vypravila reportérka Olga Štrejbarová

Parkoviště je navíc podle něj ve špatném stavu: „Značku jsem neviděl. Jdete na parkoviště, je to samá díra. A tamhle jdete v bahně,“ dodává.

Odtahová služba bude v areálu jihlavské nemocnice sjednávat pořádek i v následujících dnech.

„Dneska jsem třeba troubil. Zaparkovala dvě auta, zatroubil jsem, tak zase odjela. Lidé nerespektují značku zóna zákazu stání. Parkoviště jsou prázdná, a než by udělali dvacet kroků navíc, tak to nechávají stát v zákazu stání,“ kroutí hlavou majitel odtahové služby Roman Jadrný.

Špatně parkující řidiči se podle něj nejčastěji vymlouvají na bolest nebo nemoc, která jim nedovolí zajet o pár desítek metrů dál na poloprázdné parkoviště.

Prázdné parkoviště o kus dál lidé jakoby neviděli | Foto: Olga Štrejbarová

Roman Jadrný usedá do kabiny a chystá se odtáhnout další dva osobní vozy. V tom přibíhá mladá blondýnka a doslova skáče do auta, jen aby stihla ujet. „Už tady stálo jedno auto, tak jsem zaparkovala. Tady nikde není značka zákaz zastavení,“ diví se.

Velká cedule, která označuje začátek zóny se zákazem parkování, visí na bráně u vjezdu do areálu nemocnice. Lidé prý ale při jízdě nedostatečně sledují okolí.

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme