Zastupitelé Brna zakázali nabízet sex na ulicích v celém městě

Úplný zákaz nabízení sexuálních služeb na celém území města dnes schválili brněnští zastupitelé. Dosud regulace platila pouze v některých lokalitách. Magistrát se podle svých slov snaží chránit hlavně mládež, podle neziskových organizací ale prostitutky budou v ulicích i nadále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Noční klub, prostituce (ilustrační foto)

Noční klub, prostituce (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Prostituce nevymizí. Je to dané poptávkou a na to reaguje ta nabídka,“ říká Tereza Musilová z organizace Rozkoš bez rizika.

Podle ní povede vyhláška pouze k tomu, že se ženy začnou skrývat a budou zranitelnější.

Radní Libor Šťástka z ODS uznává, že s regulačními vyhláškami bývá problém. „Konkrétní výsledky smyslu té vyhlášky poznáme až v terénu. A to bude jako každá jiná vyhláška práce pro městskou policii,“ dodal.

Úplný zákaz prostituce začne platit v červenci. Za porušení platí pokuta 1000 korun na místě a až 30 tisíc korun ve správním řízení. Stejný postih může potkat toho, kdo sexuální služby přijme.

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme