Sněmovní komise ke kauze Opencard vyslechne další aktéry sporného projektu

Bývalého úředníka pražského magistrátu Jiřího Chytila si k výslechu pozvala sněmovní vyšetřovací komise ke kauze Opencard. Právě Chytil už dřív popsal policii, jaké tlaky kolem sporného projektu byly. Sám ale nakonec také skončil mezi zatím nepravomocně odsouzenými.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opencard (ilustrační foto)

Opencard (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Na slyšení má dorazit i státní zástupkyně, která případ dozorovala. Po těchto vystoupeních chce komise vypracovat průběžnou zprávu o stavu vyšetřování.

„Pozvaná je státní zástupkyně Máchová. Předpokládám, že stěžejní bude její výpověď, jak vykonávala dozor v projektu Opencard. Začátkem září předložíme kolegům ve sněmovně a médiím průběžnou zprávu o našich zjištěních,“ potvrdil poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

Podle Bronislava Schwarze z hnutí ANO se tím komise dostává k hlavní fázi svého šetření. „Už jedeme větev, která se týká přímo lidí, kteří mohli ovlivnit postup při vyšetřování nebo vědí, co se v té kauze dělo.“

Za týden se komise sejde znovu. Vyslechne mimo jiné někdejší radní Milana Richtra (ODS) a Karla Březinu (ČSSD) nebo bývalého ředitele magistrátní informatiky Václava Krause.

Kauza opencard | Foto: Český rozhlas

Jana Čermáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme