Švýcaři otočili na MS zápas s Ekvádorem, rozhodli v nastavení

Fotbalisté Švýcarska otočili na mistrovství světa v úvodním utkání skupiny E zápas s Ekvádorem a zvítězili 2:1. Výhru evropského celku v Brasílii zařídili střídající hráči, když nejprve Amir Mehmedi vyrovnal a ve třetí minutě nastavení rozhodl Haris Seferovic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Haris Seferovič (vlevo) zařídil vítězný gól Švýcarska

Haris Seferovič (vlevo) zařídil vítězný gól Švýcarska | Zdroj: Reuters

Od úvodních minut měli mírně navrch Švýcaři, ovšem do vedení se z první šance dostal Ekvádor. V 21. minutě přistál centr Ayoviho na hlavě volného Ennera Valencii, který z malého vápna poslal míč o zem do sítě.

Deset minut před koncem poločasu mohl vyrovnat Inler, jehož střelu gólman Domínguez vyrazil mimo tři tyče na roh. Svěřenci kouče Hitzfelda se dočkali až v úvodu druhého dějství.

Francie i s asistencí gólové technologie porazila na MS Honduras 3:0

Číst článek

V 48. minutě využil po rohovém kopu Rodrígueze nedůrazu ekvádorské obrany střídající Mehmedi, který z malého vápna poslal hlavičkou míč do sítě.

Poté dvakrát zahrozil Ekvádor, jenže Enner Valencia střílel těsně vedle horního rohu švýcarské branky a Monterův pokus zlikvidoval brankář Benaglio.

Švýcar Valon Behrami (11) vyváží míč před dotírajícím Michaelem Arroyem z Kvádoru | Foto: Reuters

Dvacet minut před koncem zahodili Švýcaři obrovskou šanci. Při přečíslení ale přihrávka zahnala Shaqiriho do velkého úhlu a jeho následné zakončení skončilo jen na boční síti.

V závěru mohl zařídit výhru Ekvádoru druhou trefou Enner Valencia, jehož v dobré pozici o míč včasným skluzem připravil Behrami a Švýcaři z následního protiútoku rozhodli. Rodríguez našel na malém vápně Seferovice, který poslal míč pod břevno.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina E:

Švýcarsko - Ekvádor 2:1 (0:1)
Branky: 48. Mehmedi, 90.+3 Seferovic - 21. E. Valencia. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Djourou - Paredes. Diváci: 68.351.

Sestavy:
Švýcarsko: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Shaqiri, Behrami, Xhaka, Inler, Stocker (46. Mehmedi) - Drmic (75. Seferovic). Trenér: Hitzfeld.
Ekvádor: Domínguez - Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví - A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (77. Rojas) - E. Valencia, Caicedo (70. Arroyo). Trenér: Rueda.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme