Manažer městské organizace ze Studénky si vyslechne trest za údajnou zpronevěru 7 milionů

Rozsudek u Krajského soudu v Ostravě si dnes vyslechne bývalý manažer organizací města Studénky na Novojičínsku, který údajně zpronevěřil miliony z městských peněz. Podle obžaloby z pokladen a účtů dlouhodobě vybíral vysoké částky, které sázel na sportovní zápasy. Celkem měl odcizit téměř sedm milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Ostravě

Krajský soud v Ostravě | Foto: Filip Jandourek

„Beru to tak, jak to je. Samozřejmě bych měl řadu otázek na pana obžalovaného, ale tu možnost nemám a zřejmě mít nebudu,“ říká státní zástupce Michal Togner.

Obžalovaný se totiž vyhýbá nejen novinářům, ale od začátku líčení odmítá vypovídat před trestním senátem.

„Vyhrál několik milionů a zase prosázel několik milionů. O těch vysokých částkách jsem vůbec nevěděl, dozvěděl jsem se o nich de facto až na základě tohoto soudu,“ jeden ze svědků, bývalý zaměstnanec obžalovaného Radek Pobořil.

Také sází a s Michalem Krumpochem občas probírali fotbalové a hokejové zápasy. Hranice mezi běžným a patologickým hráčstvím je podle něj tenká. „je to začarovaný kruh a člověk tomu propadne a není úniku,“ přiznává.

Do začarovaného kruhu spadl podle znaleckého posudku právě Michal Krumpoch. Patologické hráčství ale nijak nevylučuje jeho trestní odpovědnost a rozhodně nejde o polehčující okolnost.

„Tato kvalifikace není žádná duševní choroba, žádná porucha, která by měla vliv na jeho schopnost rozpoznat, co dělá. On prostě rád hraje, ale když nebude mít zdroj, hrát nebude. A nezblázní se z toho. Měl snadný přístup k penězům a dokázal je takto roztočit,“ potvrzuje státní zástupce Michal Togner.

Michal Krumpoch může strávit za mřížemi až deset let.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme