Sehnat práci v Rusku bude ohromně obtížné, říká hokejista pražského Lva Jiří Novotný

Vedení pražského Lva podepsalo s hokejisty nové smlouvy a ubezpečovalo je, že příští rok se v hlavním městě Kontinentální liga hrát bude. Jenže všechno je teď úplně jinak a hráči si nejspíš budou muset složitě hledat nové angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk

Jiří Sekáč právě střílí úvodní gól třetího finále, ve kterém Lev Praha porazil Magnitogorsk | Zdroj: ČTK

Finalista Gagarinova poháru má podle serveru R-Sport finanční potíže, což potvrdili i zástupci pražského klubu. Lev měl v rozpočet na platy hráčů asi 441 milionů korun. Celkový rozpočet se pak pohyboval okolo tři čtvrtě miliardy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech pražského Lva mluvil ve vysílání Radiožurnálu Štěpán Pokorný

Lev hrál jako jediný český klub KHL uplynulé dvě sezony a před pár měsíci hrál v O2 aréně s Magnitogorskem finále a dokázal vyprodat pražskou halu. Takže se zdálo, že je vše na dobré cestě. Teď je ale situace velice složitá hlavně pro hráče, kteří si zřejmě musí hledat nové angažmá, jak říká trenér Václav Sýkora.

„Bude to hodně těžké, možná se to některým povede, možná ne. Jo opravdu hodně pozdě. Hlavně do KHL, protože tam jsou limity na cizince a většina týmů bude mít tato místa zaplněna.“

Hráči jsou v těchto dnech a týdnech ještě na dovolených a tak je zpráva docela zneklidnila. „Dá se říct, že se ten tým podle posledních zpráv určitě nějak rozpustí, v tom týmu jsou reprezentanti, jsou tam hodně kvalitní hráči, kteří budou chtít sehnat práci v Rusku, což bude ohromně obtížné, ale i v těch ostatních evropských ligách. Bude to těžké,“ říká Jiří Novotný.

Štěpán Pokorný, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme