NHL rozdá individuální ocenění. Nominováni jsou i Jágr s Palátem

Až dnes v noci se definitivně uzavře uplynulý ročník hokejové NHL. V americkém Las Vegas budou oceněni nejlepší hokejisté před pár dny skončené sezóny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se posunul na sedmé místo

Jaromír Jágr se posunul na sedmé místo | Zdroj: ČTK

Mezi nominovanými jsou dva čeští hokejisté. Prvním je Jaromír Jágr, který by si mohl odnést trofej Billa Mastertona, tedy cenu za oddanost hokeji.

Jeho soupeři jsou Manny Malhotra z Caroliny, který se dokázal zotavit z těžkého zranění oka, a Dominic Moore z Rangers, který se vyrovnal s tragickou smrtí manželky a rok poté, co jeho Katie zemřela na rakovinu, se vrátil k hokeji.

Pokud by Jágr zvítězil, byla by to pro něj už desátá individuální trofej v NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Zuzanou Burešovou mluvil o individuálních cenách NHL reportér ČRo Mirko Vasić

Vůbec první ocenění by mohl získat Ondřej Palát. Ten je nominována na zisk Calder Memorial Trophy, tedy cenu pro nejlepšího nováčka. Soupeřit bude se spoluhráčem z Tampy Tylerem Johnsonem a především se supertalentem z Colorada, teprve osmnáctiletým Nathanem MacKinnonem, který doslova oslnil celou NHL.

Celkem bude předáno deset trofejí, ale vybrat z nich tu nejcennější není vůbec jednoduché. Velkou prestiž má každá, ale hokejisté si možná o trochu více váží ceny Teda Lindsaye, která je určena pro nejlepšího hráče sezóny a vybírají ho samotní hokejisté.

Letos se mezi nejlepší tři dostali loňský vítěz Sydney Crosby z Pittsburghu, útočník Anaheimu Ryan Getzlaf a Claude Giroux z Philadelphie.

Mirko Vasić, Zuzana Burešová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme