Spojené státy přišly o výhru s Portugalci, přesto jsou blízko postupu

Fotbalisté Portugalska odvrátili hrozbu vyřazení ze světového šampionátu. Ve skupině remizovali se Spojenými státy 2:2, ale po dvou zápasech mají jen bod. Naopak USA mají stejně bodů jako vedoucí Německo a nakročily k postupu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Portugalska remizovali na mistrovství světa se Spojenými státy 2:2

Fotbalisté Portugalska remizovali na mistrovství světa se Spojenými státy 2:2 | Zdroj: Reuters

Zraněními zdecimovaným Portugalcům přitom už v 5. minutě spadl do klína velmi užitečný dárek. Po hrubce americké obrany překonal předčasně ležícího gólmana Howarda Nani a svými i brazilskými fanoušky kupředu hnaní Evropané vedli.

Jenže pak už nic velkého nepředvedli, i ostrostřelec a portugalský kapitán Cristiano Ronaldo, kterého trápily před zápasem potíže s kolenem, pálil nezvykle nepřesně.

Američané byli přímočařejší a čipernější, evidentně lépe snášeli amazonské vedro, a nakonec brankami Jonese a Dempseyho ve druhém poločase skóre otočili.

Jistotu postupu jim sebral a aspoň teoretickou šanci Portugalcům vykřesal vyrovnáním v páté minutě nastavení Varela, který po Ronaldově centru srovnal skóre hlavou.

Američanům a Němcům ale stačí k postupu remíza v posledním zápase, který hrají proti sobě.


Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina G:
USA - Portugalsko 2:2 (0:1)
Branky: 64. Jones, 81. Dempsey - 5. Nani, 90.+5 Varela. Rozhodčí: Pitana - Maidana, Belatti (všichni Arg.). ŽK: Jones (USA). Diváci: 40.123.
Sestavy:
USA: Howard - F. Johnson, Cameron, Besler, Beasley - Beckerman, Jones - Bedoya (72. Yedlin), Bradley, Zusi (90. Gonzalez) - Dempsey (87. Wondolowski). Trenér: Klinsmann.
Portugalsko: Beto - J. Pereira, R. Costa, Bruno Alves, A. Almeida (46. Carvalho) - Moutinho, Veloso, Meireles (69. Varela) - Nani, Postiga (16. Éder), Ronaldo. Trenér: Bento.

ČTK, Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme