Semifinále jsem šla vyhrát, stejně půjdu i do finále, plánuje Petra Kvitová

Poprvé od roku 2011 si Petra Kvitová zahraje o grandslamový titul. V semifinále tenisového Wimbleonu porazila svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy krajanku Lucii Šafářovou 7:6 a 6:1. Vyhrát chce v sobotním finále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si ve Wimbledonu po 3 letech zahraje finále

Petra Kvitová si ve Wimbledonu po 3 letech zahraje finále | Zdroj: Reuters

„Lucka byla nejtěžší v tom, že na mě ze základní čáry valila jeden úder za druhým. Vůbec jsem nestíhala. Musela jsem podat výborný výkon, abych ji porazila,“ pochválila svou soupeřku vítězka českého semifinále Petra Kvitová.

Nebyl to ale první povedený výkon ve Wimbledonu„Na každou hráčku, se kterou jsem hrála, jsem musela předvést tenis, aby to stačilo. Zápasy s Venus Williamsovou, Barborou Záhlavovou-Strýcovou a dnes s Luckou byly jedny z těch nejlepších,“ hodnotí wimbledonská finalistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s finalistkou Wimbledonu Petrou Kvitovou pořídil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Podle legendy Martiny Navrátilové Petra Kvitová zvládá zápasy proti svým kamarádkám, ony s ní ale ne. „Byla to speciální situace - čtvrtfinále a semifinále Wimbledonu s takovými hráčkami, jako jsou teď Bára s Luckou. Tenhle Wimbledon si budu pamatovat i kvůli tomu. Jsem ráda, jak to dopadlo, vůbec na nic si nestěžuji,“ usmívá se šestá nasazená hráčka turnaje.

„Hrát ve Wimbledonu semifinále je super, ale nechtěla jsem tam skončit. Šla jsem tam proto, abych vyhrála. To se povedlo a to samé udělám i ve finále,“ plánuje Kvitová pro souboj s Eugenií Bouchardovou.

Petra Kvitová je ve finále Wimbledonu, narazí na Kanaďanku Bouchardovou

Číst článek

Finále grandslamového finále bude hrát po třech letech. „Je to po dlouhé době. Na grandslamech v posledních letech nebyly výsledky. Jsem ráda, že přišly. Vše, co jsem natrénovala a v čem jsem se zlepšila, přešlo v tohle,“ těší šestou hráčku světa.

Po vyhraném semifinále vyzdvihla i svůj tým. „I David (trenér Kotyza) je rád, že jsem ve finále, je to i zadostiučinění. Michal (psycholog Michal Šafář) se mnou zase pracuje na hlavě, takže mu také patří velký dík. Vše, co tu utváří atmosféru, pomáhá,“ ví Petra Kvitová.

Neudělala jsem nic špatně, říká Lucie Šafářová po nejlepším výsledku kariéry

Číst článek

České semifinále ve Wimledonu končilo obejmutím, postupuje Petra Kvitová (vpravo) | Foto: Reuters

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme