Fotbalisté Skalska na Mladoboleslavsku slaví 80 let. Klubu popřeje stará garda Slavie

Skalsko na Mladoboleslavsku ožije v sobotu fotbalem. Tamní Sportovní klub slaví osmdesátiny a tak si účastník třetí třídy pozval starou gardu Slavie. Celý program ale nebude jen o jediném zápase, na zeleném pažitu se představí i ti nejmenší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

Skalský fotbal začal svou historii psát v roce 1934. Velký zájem vzbudil především úspěch československých fotbalistů na šampionátu v Itálii, kde František Plánička a spol. vybojovali stříbrné medaile. Sportovní klub Skalsko nikdy neměl velké ambice. Přesto má své zlaté období.

„Nejslavnější historie byl postup do B třídy na přelomu let 2002 a 2003. Hráli jsme ji 6 let, pak jsme spadli do okresního přeboru. Momentálně hrajeme 3. třídu o okrese Mladá Boleslav,“ vrátil se do nedávné historie současný trenér A mužstva Miroslav Pýcha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Skalska navštívil před oslavami reportér ČRo Pavel Petr

Ve vzpomínkách se vybavuje především premiérová sezóna v nejnižší krajské soutěži. „Velice se nám povedla. Do posledního kola jsme bojovali o první místo, nakonec jsme skončili druzí,“ vzpomíná trenér.

Dres klubu oblékla řada známých fotbalistů. Mezi nimi i Jaroslav Kamenický. Muž, který svou trefou od poloviny hřiště v utkání Bohemians 1905 - Liberec vyhrál anketu Gól desetiletí.

Současnost je spojená se třetí třídou mladoboleslavského okresu. Mužstvo až do závěru soutěže bojovalo o druhé místo, nakonec obsadilo pátou příčku.

Kromě dospělých se v mistrovských soutěžích objevuje také skalská rezerva, dorost, mladší žáci a minižáci. Ke svým zápasům se schází také stará garda.

Při oslavách bude na hřišti rušno celý den. „Vyvrcholí od pěti hodin zápasem proti staré gardě Slavie. Přijedou třeba bratři Herdové, Lukáš Došek, Ivo Ulich, Mirek Příložný,“ nabízí alespoň některá jména ze soupisky internacionálů Slavie pokladník Petr Zachrdla.

Podle jeho slov oslavenci půjdou do zápasu s maximálním nasazením. „Bude to exhibice, ale naplno,“ těší se funkcionář klubu.

Osmdesátiletý klub má stále ambice. "Naším cílem je hrát špičku třetí třídy. V okrese bychom potřebovali trošku posílit, aby se nám kopalo lépe. Je lepší hrát předek třetí třídy než konec okresu a pořád prohrávat,“ říká na závěr Miroslav Pýcha.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme