Jsem šťastný, pořád jsme ve hře, těší cyklistu Leopolda Königa

Cyklistická Tour de France dnes přišla o svého loňského vítěze. Brit Chris Froome nedojel ani na první dlážděný úsek páté etapy a po dvou pádech musel závod vzdát. Ti, kteří se do cíle v Arenbergu dostali na kolech, pospíchali do sprch v týmových autobusech, aby zahřáli deštěm prokřehlé tělo a smyli ze sebe nánosy bahna. Stejně na tom byl i lepší ze dvou Čechů, dnes 45. Leopold König.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklisty trápily nejen dlažební kostky, ale také vytrvalý déšť

Cyklisty trápily nejen dlažební kostky, ale také vytrvalý déšť | Zdroj: Reuters

„Je mi nádherně. Byl to výjimečný den pro mě i pro všechny ostatní. Jsem hrdý na náš tým, který odvedl skvělou práci. Jsem šťastný, že jsme to dotáhli do cíle,“ svěřil se Českému rozhlasu po nutné sprše Leopold König.

„Drželi jsme se dlouho vpředu, ale 10 kilometrů před cílem se mi zablokoval ořech a začal jsem ztrácet. Už nemělo cenu měnit kolo, protože bych ztratil ještě víc. Ale pořád jsme ve hře,“ hodnotil český cyklista těžkou etapu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Leopoldem Königem mluvil po dojezdu dnešní etapy reportér ČRo Tomáš Kohout

Na 152,5 kilometru dlouhé trase bylo sedm dlážděných úseků. „Strašně mě bolí záda. Dnes na mně asi bude fyzioterapeutka pracovat dlouho. Byl to nápor a záda jsou na tom asi nejhůř,“ odhaduje svůj stav jezdec stále NetApp.

Před vyjetím nazval český cyklista dnešní etapu peklem. I proto byl po dojezdu spokojený. „V cíli je to osvobozující pocit. Čtyři hodiny se mi svíral žaludek a byl jsem nervózní. Každých 5 kilometrů někdo spadl. I proto, že jsem nespadl, hodnotím etapu pozitivně. Hodně lidí upadlo a následky ponesou celou Tour,“ tuší 45. muž v cíli dnešní části TdF.

Velkou událostí je konec Chrise Frooma v závodě. „Je to normální situace. Třeba před třemi lety spadl v sedmé etapě Wiggins. Taková je cyklistika. I proto jsme šťastní, že jsme pořád ve hře a nemáme žádné velké újmy na zdraví,“ těší Leopolda Königa.

Vizitka cyklistického etapového závodu Tour de France 2014 | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme