Větší pořádek v teplických parcích mají zajistit nové informační cedule

V Divadelním a Šanovském parku a také v Zámecké zahradě v Teplicích budou do konce července informační tabule. Město je tam dá i kvůli stížnostem na nepořádek nebo nevhodné chování některých návštěvníků parků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vizualizace umístění cedule v Divadelním parku v Teplicích

Vizualizace umístění cedule v Divadelním parku v Teplicích | Foto: Město Teplice

To mají usměrnit piktogramy s doporučenými aktivitami i zákazy doplněné texty v češtině, němčině, angličtině, arabštině a ruštině.

V internetových diskuzích někteří obyvatelé města kritizují například chování lázeňských hostů z arabských zemí. Podle náměstka primátora Hynka Hanzy z ODS jsou ale cedule určené všem.

„Strážníci toto kontrolují. Já bych to neomezoval jenom na dejme tomu arabskou klientelu, protože si myslím, že i spousta v Teplicích žijících Čechů dokáže udělat v těchto veřejných místech větší paseku než třeba arabská klientela. Toto je preventivní informování úplně všech,“ říká náměstek primátorky.

Na cedulích bude také plán parku s umístěním a fotografiemi zajímavých míst. „Spousta lidí používá parky čistě jako průchozí a ani nevědí, že tam jsou různá zajímavá místa.“

Návrh informační cedule, které budou v parcích, ještě musí projít jazykovou korekturou | Foto: Město Teplice

„Zároveň ne vždy všichni se k těm parkům chovají tak, aby je stejně kvalitně mohli využívat i ostatní lidé. Narážím na nepořádek, vandalismus,“ dodává.

Teplice budou informační tabule stát necelých 200 tisíc korun.

Umístění informačních cedulí v teplickém Divadelním parku | Foto: Město Teplice

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme