Sparta remizovala v Tallinnu 1:1 a postoupila do 3. předkola Ligy mistrů

Fotbalisté Sparty Praha postoupili do 3. předkola Ligy mistrů. Po suverénní výhře 7:0 na Letné remizovali na hřišti estonské Levadie 1:1. Výběr Vítězslava Lavičky vedl po přesné hlavičce Lukáš Marečka i v Tallinnu, po přestávce ale vyrovnal Teever.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nešpor (vlevo) ze Sparty gratuluje Lukáši Marečkovi ke vstřelené brance

Martin Nešpor (vlevo) ze Sparty gratuluje Lukáši Marečkovi ke vstřelené brance | Zdroj: ČTK

„Přestože jsme neměli optimální vstup do zápasu, srovnali jsme se a šance si vytvářeli. Hra nebyla plynulá jako minulý týden v Praze, ale to se dá pochopit. Mrzí mě, že jsme si se šancemi neporadili lépe,“ uvedl po zápase Vítězslav Lavička.

Sparťané odcestovali do Estonska bez několika výrazných opor. Doma zůstali Marek Matějovský, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Costa Nhamoinesu a Roman Bednář.

Do sestavy letenského týmu, pozměněné rovnou osmkrát, se naopak po téměř deseti letech vrátil zkušený stoper Radoslav Kováč. Šanci dostaly i další posily Michal Breznaník, Martin Nešpor či brankář Štěch.

A právě navrátilec Štěch se jako první vytáhl, když hned v úvodu zneškodnil pokusy Ivanova a Subbotina. Ivanov pak v půli poločasu běžel na čtyřiadvacetiletého gólmana dokonce sám, ale prosadit se opět nedokázal.

Do dalších zápasů si vezmeme pokoru, hlásí Štěch po remíze s Levadií

Číst článek

Sparťanský úder přišel pár minut před přestávkou. Na přesný centr Konatého si naběhl Lukáš Mareček a zblízka hlavou překonal Pikkera.

Levadia mohla vyrovnat vzápětí. Po nenápadné střele Teevera se ale Štěch natahovat nakonec nemusel. Míč mířící na zadní tyč totiž branku hostů minul. To Pikker se těsně před poločasovým hvizdem činit musel. Důrazný Nešpor na hranici faulu obral obránce, jenže na estonského brankáře si už nepřišel.

Aktivní Nešpor se do slibných příležitostí dostával i ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Nejprve však trefil břevno, po přihrávce Breznaníka pak pálil ještě hůře.

Sparta ke konci tápala

Premiérového gólu během dvojzápasu se Spartou se tallinnský klub dočkal v 68. minutě. Štěch sice dokázal vyrazit hlavičku po přímém kopu, na následný roh byl ale už krátký. Proti osamocenému Teeverovi na zadní tyči přímo bezmocný.

Nechybělo málo a dílčím úspěchem povzbuzený domácí tým mohl skóre duelu i otočit. Jeho nebezpečné centry nadělaly nejisté sparťanské obraně spoustu práce. Na výsledku ani konečném zúčtování se ale nic nezměnilo. Letenští v sestavě plné náhradníků postoupili do třetího předkola, kde narazí na Ventspils, nebo Malmö.

„Základní jedenáctka, co spolu nastupuje, toho odehrála hodně a hráči jsou dobře sehraní. Na to bych ale výkon nesváděl. Tři hráči ze základu s námi nastoupili. Zápas nám nevyšel, protože jsme dělali zbytečné chyby, které soupeř potrestal,“ nehledal výmluvy v nesehranosti Lukáš Mareček.

Odveta 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Levadia Tallinn - Sparta Praha 1:1 (0:1)


Branky:
68. Teever - 38. Mareček. Rozhodčí: Damato - Manganelli, Preti (všichni It.). ŽK: Vácha (Sparta). Diváci: 2000. První zápas: 0:7, postoupila Sparta.
Sestavy:
Levadia: Pikker - Podholjuzin, Artjunin, Tipurič, Pikk - Raudsepp, Antonov (84. Kaljumäe), Penič (82. Marin), Subbotin - Ivanov (61. Al Husianí), Teever. Trenér: Kristal.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, Brabec, Kováč, Hybš - Mareček, Vácha, Dočkal (78. Lafata) - Konaté, Breznaník (76. Přikryl) - Nešpor (84. Holek). Trenér: Lavička.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme