Mexičtí policisté zachránili několik stovek dětí, v sirotčinci je týrali a nutili žebrat

Mexická policie zachránila 458 dětí a dospělých ze sirotčince, kde je pravděpodobně týrali. Majitele ústavu a jeho osm zaměstnanců zadrželi policisté a teď je vyslýchají. Podle úřadů žily děti ve špatných hygienických podmínkách a personál je měl nutit žebrat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilská policie

Brazilská policie | Zdroj: Reuters

Podle mexické vlády drželi děti a dospělé v sirotčinci proti jejich vůli. Nechávali je spát na zemi a dávali jim nevyhovující stravu. Úřady také personál podezřívají ze sexuálního obtěžování.

V ústavu se navíc řada dětí narodila a podle policie je majitel nechal zapsat jako své vlastní. Pravým rodičům znemožňoval, aby se o ně starali.

Jestli se všechna podezření ohledně týrání dětí i dospělých potvrdí, půjde o jednu z nejrozsáhlejších a nejhorších afér tohoto typu v Mexiku.

Guvernér oblasti médiím řekl, že všichni, kdo v domově zasahovali, jsou naprosto zděšení. Nikdo prý nečekal, že podmínky v ústavu budou tak děsivé.

Zařízení nazvané Velká rodina, které vzniklo v roce 1974, mělo primárně sloužit jako útočiště pro opuštěné a týrané děti. Částečně ho financovala vláda a peníze na provoz získávalo také z darů.

Tea Veseláková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme