Fotbalisté Sparty zahájili přípravu. Nepřibrali a nezranili se, těší Lavičku

Fotbalisté mistrovské Sparty zahájili přípravu na novou sezonu. Zatím bez reprezentantů, ale zato se všemi letními posilami, které si klub vyhlédl a také přivedl. Trenér Vítězslav Lavička přivítal na tréninku 5 nových či staronových hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty zahájili přípravu na novou sezonu

Fotbalisté Sparty zahájili přípravu na novou sezonu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Kluci hráli s velkým elánem, ale je třeba brát v potaz, že jde o první trénink. Jde před námi ještě několik týdnů přípravy a byla by špatné, aby hned při první tréninku došlo k nějakému zranění,“ vysvětluje trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Ještě než kouč zahájil úplně první trénink mistrovského celku na novou sezonu, sparťanským fotbalistům v kroužku připomněl, aby se snažili dát do hry po návratu z dovolené hlavě rozum. Ublížit z přemíry snahy a motivace sobě či spoluhráči by totiž mohlo začátek přípravy pokazit.

Přehrát

00:00 / 00:00

První trénink Sparty před novou sezonou navštívil reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Mám dobrý dojem z toho, s jakou chutí kluci absolvovali první trénink. Když jsem viděl kontrolní váhy, tak tam žádný výkyv nahoru také nebyl,“ prozradil trenér.

Další vážení už ale nemusí být pro kouče Vítězslava Lavičku tak úsměvné a příjemné. Až se za necelý týden zapojí do přípravy i reprezentanti, kteří jsou ještě na dovolené, bude rázem konkurence v týmu obrovská, takže budou někteří fotbalisté i přebyteční a skončí na hostování v jiných klubech.

Ale i ty, co zůstanou, čeká další tvrdý boj o místo v sestavě. Jenom kvalitních stoperů má teď s příchodem zkušeného Radoslava Kováče Sparta pět. „Konkurence je obrovská, ale to je dobře. Jsme ve Spartě, největším klubu v Čechách, takže rozhodne sportovní forma,“ řekl staronový stoper Sparty.

Radoslav Kováč, posila Sparty do obrany | Foto: Jaroslav Plašil

Tvrdou konkurenci už stihl pocítit i další nový muž v kádru Vítězslava Lavičky Michal Breznaník, který se s většinou svých současných spoluhráčů stihl seznámit ještě na konci minulé sezony.

Měl i více času leccos vysvětlit. Ještě v dresu libereckého Slovanu před lety při zimním turnaji zranil talentovaného reprezentanta Ladislava Krejčího a s tehdejšími sparťany se pak pustil do názorové přestřelky.

„S Láďou a ostatními jsem si to vyjasnil. Někteří fanoušci se asi zlobí, ale s tím nic neudělám. Bavili jsme se o tom, že to nebude lehké, ale beru to jako výzvu a přišel jsem jí čelit,“ plánuje Michal Breznaník.

Před podobně složitou výzvou stojí také nový útočník Sparty Martin Nešpor. „Pro mě je to osobní měřítko, abych prokázal, jestli na to mám, nebo nemám,“ říká bývalý útočník Mladé Boleslavi a Bohemians.

Stejné plány ale mají i konkurenti Martina Nešpora, kteří se právě začali prát o místo v sestavě Sparty. V sezoně, ve které se chtějí Letenští kvalifikovat do Ligy mistrů. To by se pak několik kvalitních hráčů mimo základní jedenáctku mohlo náramně hodit.

Posily Sparty - obránce Radoslav Kováč, útočník Martin Nešpor, obránce Michal Breznaník a brankáři David Bičík a Marek Štěch | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

„Když chceme hrát Ligu mistrů i ligu, musíme mít i dobré náhradníky,“ tuší Michal Breznaník a pochopitelně i kouč Vítězslav Lavička, který už lehce sondoval případné soupeře pro předkolo Ligy mistrů.

Stačil i zaregistrovat nedávné prohlášení nového trenéra bratislavského Slovanu Františka Straky, který by si prý Spartu přál. „Je tam i Dinamo Tbilisi, kde je Michal Bílek. S Františkem i Michalem jsme si volali a zmínili jsme i tuto eventualitu. Uvidíme, co přinese los,“ nechce předbíhat trenér Sparty.

„Je to pikantní, potkat se s trenéry, kteří ve Spartě působili a jsou to mí přátelé. Určitě by to bylo pikantní i pro fanoušky Sparty,“ uzavírá Lavička.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme