Zřejmě za rok se v Českých Budějovicích otevře další soukromá základní škola

Krajská metropole bude mít možná další soukromou základní školu. Zřizovatel dostal zatím souhlas radních, otevření školy ale ještě předchází dlouhý administrativní proces. V Českých Budějovicích jsou zatím dvě soukromé základní školy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve třídě

Ve třídě | Foto: Jana Šustová | Zdroj: Český rozhlas

V Českých Budějovicích kromě běžných základních škol funguje Waldorfská škola a škola Montessori. Vedení města teď dalo souhlas s otevřením další soukromé základní školy.

„Společnost Educanet, Gymnázium a Střední odborná škola České Budějovice, chce rozšířit svoji výuku o soukromou základní školu. Bereme to jako alternativu k našim školám, které jsou zřizovány městem a státem,“ říká radní za ČSSD Eva Hajerová.

Společnost Educanet provozuje v krajském městě už soukromé gymnázium. Teď připravuje otevření základní školy.

„V současné době je nám nakloněn i demografický vývoj, kdy je v podstatě méně studentů středoškoláků, ale přibývají děti do prvních tříd,“ podotýká ředitelka gymnázia Jaroslava Dědková.

V pořadí už třetí soukromá základní škola tentokrát nebude prosazovat principy alternativní pedagogiky. Výukové plány by se měly držet rámcových vzdělávacích programů, stejně jako na klasických základních školách.

K otevření zbývá ještě nejméně rok. Zřizovatel bude potřebovat ještě souhlas krajského úřadu a ministerstva školství.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme