Boleslav se v EL může utkat s Lyonem, Liberec s Plzní zamíří nejspíš do Rumunska

Atraktivní soupeř čeká na fotbalisty Mladé Boleslavi ve 3. předkole Evropské ligy. V případě, že středočeský tým postoupí přes Široki Brijeg, střetne se s francouzským Lyonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi čeká v případě postupu do 3. předkola Evropské ligy francouzský Lyon

Fotbalisté Mladé Boleslavi čeká v případě postupu do 3. předkola Evropské ligy francouzský Lyon | Zdroj: ČTK

V prvním utkání 2. předkola vyhrála Mladá Boleslav na domácím hřišti nad Širokim Brijegem 2:1 a o postup bude muset v odvetě ještě zabojovat.

Ve 3. předkole by se pak mladoboleslavští utkali s nejtěžším soupeřem, jakého mohli dostat. Francouzský Lyon patří léta ke špičkovým ligovým týmům a určitě bude patřit mezi favority Evropské ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

S veškerým respektem k soupeři si myslím, že bychom utkání měli zvládnout a postoupit, říká generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

V loňské sezoně vyřadil Lyon v osmifinále Evropské ligy Viktorii Plzeň. V prvním utkání prohrál český tým ve Francii 1:4, ale v odvetě ve Štruncových sadech favorita potrápil, když vyhrál 2:1 a neproměnil několik velkých šancí. Ve čtvrtfinále pak vypadl Lyon s italským Juventusem Turín.

Fotbalisté Viktorie Plzně, kteří byli do 3. předkola Evropské ligy přímo nasazeni, si zahrají s vítězem souboje Petrolul Ploješť – Flamurtari. Blíže k postupu má rumunská Ploješť, která vyhrála úvodní duel na domácím hřišti nad albánským týmem 2:0.

„Nebude to nic příjemného. Rumuni mají obecně jiné ekonomické možnosti, minimálně pět nejlepších týmů. Přesto pevně věřím, že jsme schopní se připravit. Jistě se bavíme o tom, že chceme hrát základní skupinu, tak bychom měli říct i s respektem k tomuto soupeři, že bychom měli utkání zvládnout," řekl k losu generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Do Rumunska pravděpodobně pojede i Slovan Liberec. Severočeskému týmu k tomu stačí na domácím hřišti dotáhnout dobře rozehraný dvojzápas s Košicemi. V úvodním duelu vyhráli liberečtí na Slovensku 1:0.

V případě postupu přisoudil los v Nyonu týmu trenéra Samuela Slováka rumunského vicemistra Astra Giurgiu.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme