V Brazílii vypukly po porážce na MS násilnosti, v Sao Paulu hořely autobusy

Bezprostředně po porážce tamní fotbalové reprezentace od Němců v semifinále mistrovství světa se v Brazílii strhly násilnosti. Nejvíce jich hlásí nejlidnatější brazilské město Sao Paulo, kde mimo jiné hořelo dvacet autobusů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Brazílie po prohraném semifinále MS s Německem (ilustrační foto)

Fanoušci Brazílie po prohraném semifinále MS s Německem (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Asi půl hodiny po skončení zápasu, ve kterém Brazilci utrpěli nejtěžší porážku svých fotbalových dějin, začalo v garáži na jihozápadě města hořet dvacet vyřazených autobusů a až na jeden požár všechny naprosto nebo částečně zničil.

Neznámý útočník zřejmě dovnitř vhodil kanystr s benzínem, který pak našli zaměstnanci dopravní společnosti a který v garáži původně nebyl.

Nikdo není zraněný a platí to i pro podobné menší útoky na jednotlivé autobusy na východě, jihu i severu města.

Ve východní části kromě toho policie zatýkala po rabování obchodu s elektronikou, ale není jisté, jestli krádeže a požáry přímo souvisejí s fotbalovou porážkou.

Přes den se očekávají další problémy kvůli možným provokacím vůči Brazilcům od argentinských fanoušků, kteří jsou tu kvůli večernímu semifinále svého týmu proti Nizozemsku.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme