Olomoučtí akademici fandí udržitelné dopravě. Ukázal to průzkum katedry psychologie

Studenti i zaměstnanci olomoucké univerzity chtějí změny v dopravní infrastruktuře města. V okolí školy se pohybují převážně pěšky nebo na kole. Chybějí jim ale přechody pro chodce, cyklostezky a pěší zóny. Vyplývá to z dotazníku, který v rámci projektu Zelená univerzita provedla katedra psychologie filozofické fakulty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rektorát Univerzity Palackého

Rektorát Univerzity Palackého | Foto: Zdeněk Prchlík

Z průzkumu vyplynulo, že pěšky či na kole se v okolí univerzitních budov pohybuje víc než 90 procent zaměstnanců a studentů.

Nejsou spokojení s infrastrukturou pro chodce i cyklisty, nedostatečnými službami městské hromadné dopravy a nadměrným provozem aut.

Dalšími kroky olomoucké univerzity v rámci projektu Zelená univerzita bude účast v aktivitách udržitelné dopravy, podpora dopravní vybavenosti a nového uspořádání veřejného prostoru.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme