Do OH v Riu zbývají 2 roky, kanál pro vodní slalomáře vznikal v Praze

Olympijské hry v Rio de Janeiru začnou za dva dny a jeden den. Po nedávném mistrovství světa ve fotbale utichla kritika pomalé přípravy sportovišť, Brazilci dokázali, že jsou schopni velkou sportovní událost uspořádat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek trénuje v Praze, kde vznikal i návrh kanálu pro Riu. Z něj ale viděl pouze model

Vavřinec Hradilek trénuje v Praze, kde vznikal i návrh kanálu pro Riu. Z něj ale viděl pouze model | Zdroj: ČTK

„Mé obavy rozptýlil dotyčný, který má na starosti komunikaci se všemi olympijskými výbory. Jeho prezentace byla poměrně detailní. Doufáme, že organizátoři v Riu udělají vše, aby hry proběhly na důstojné úrovni. Všichni se tam těšíme,“ říká generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík.

„Předseda MOV Thomas Bach jasně řekl, že věří, že se vše stihne. Nemáme důvod nevěřit, že se Brazilci snaží,“ optimisticky prohlašuje sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými sportovci mluvil 2 roky před zahájením olympijských her v Riu reportér ČRo Aleš Procházka

Některým sportovcům už začala olympijská kvalifikace. Pětibojař David Svoboda si ovšem ještě počká. „Nám začíná v příští sezoně, ale dá se splnit i v roce 2016. I do Londýna jsem se kvalifikoval na poslední chvíli, takže mám ještě docela čas,“ ví olympijský vítěz z roku 2012.

Dva roky jsou v životě vrcholového sportovce velmi dlouhá etapa. „Pro mě je priorita MS, které je za necelý měsíc. Olympiáda je velký cíl, který mám v patrnosti, ale mám důležitější věci,“ přiznává skifařka Mirka Knapková.

Čeští vodní slalomáři by ani nepotřebovali jezdit na zkušenou do Brazílie, protože projekt olympijského kanálu v Riu se narodil v Praze. Podle olympijského medailisty z Londýna Vavřince Hradilka to ovšem tak jednoduché není.

„Podle modelu v měřítku 1:13 se nemůžeme moc dobře připravit. Výhodu bych v tom neviděl, radši bych do Brazílie jel,“ přeje si Vavřinec Hradilek.

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme