Supermarket Albert v Plzni, který inspekce v úterý uzavřela kvůli myším, je opět v provozu

Supermarket Albert v Plzni v Gerské ulici dnes ráno znovu otevřeli. Rozhodla o tom Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Ta přitom včera v obchodě nalezla myši a prodejnu až do provedení

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Myš ve skladu (ilustrační foto)

Myš ve skladu (ilustrační foto) | Foto: Český rozhlas

V areálu prodejny Albert v Gerské ulici v Plzni našla Státní zemědělská a potravinářská inspekce myš a její trus. Provozovateli prodejny teď hrozí pokuta ve výši až několik set tisíc korun.

„V zázemí provozovny inspekce zjistila výskyt dospělé živé myši a rovněž myšího trusu. V prodejně inspekce rovněž zjistila další prohřešky hygienického rázu,“ přiblížil mluvčí zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Provozovateli nařídila inspekce důkladnou deratizaci a sanitaci. Podle vyjádření společnosti Ahold, která supermarkety Albert provozuje, už je objekt vyčištěný.

„Inspekce v těchto případech vždy přistupuje k zahájení správního řízení o uložení pokuty. Řádově se bavíme o několika stovkách tisíc korun,“ dodal Kopřiva.


Zvětšit mapu

Lukáš Milota, van Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme