Rusko podle Putina udělá vše, aby zastavilo krveprolití na východní Ukrajině

Prezident Vladimir Putin dnes na Krymu se čtyřhodinovým zpožděním předstoupil před 140 ruských zákonodárců. Zmínil se o krvavém chaosu a bratrovražedné válce na Ukrajině a dodal, že Rusko udělá vše pro zastavení krveprolití na východě země.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Vladimir Putin promluvil k ruským zákonodárcům

Prezident Vladimir Putin promluvil k ruským zákonodárcům | Zdroj: Reuters

„Podle mého soudu je to jeden z dalších Putinových naprosto excelentních rétorských výkonů, protože každý si z toho může vybrat to svoje,“ myslí si komentátor Českého rozhlasu Libor Dvořák.

„Optimisté si mohou myslet, že Moskva vynaloží veškeré své diplomatické úsilí a vliv na separatisty, aby zastavila krveprolití, ale stejně dobře to může znamenat, že popostrčí svých 45 tisíc vojáků na hranicích a ti vtáhnou na ukrajinské území,“ vysvětluje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Projev ruského prezidenta Putina přiblížil komentátor Českého rozhlasu Libor Dvořák

Moskva si ale podle něj musí být vědoma, že se ocitá z hlediska mezinárodní politiky v defenzivě.

Putinův projev měla původně přenášet televize Russia Today, přenos byl ale bez komentáře zrušen. Hlavní teze projevu tak do světa rozesílali přítomní novináři.

„Je tam řada improvizací, docela nečekaných, což pro mě značí, že zřejmě ne vše probíhalo tak, jak si ruský prezident představoval,“ uvažuje Dvořák.

Červený kříž chce jednat o humanitárním konvoji, žádá od Ruska víc informací

Číst článek

Úvodní zdržení ale podle něj není až tak neobvyklé, Putin prý často nechává dlouho čekat i významné zahraniční politiky. Samotný projev trval deset minut, pak následovala debata se zákonodárci.

Libor Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme